Nole se je na stranišču pogovoril z zrcalom

Novak Đoković se je po 0:2 v nizih vrnil v igro in premagal Jannika Sinnerja. Jutri na igrišču Rafael Nadal. Vse bližje sanjski finale na sveti travi.
Fotografija: Novak Đoković je rasel iz igre v igro in ob koncu uprizoril nekaj neverjetnih potez. FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković je rasel iz igre v igro in ob koncu uprizoril nekaj neverjetnih potez. FOTO: Toby Melville/Reuters

Zdaj že bivša številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je deloval povsem izgubljen, ko mu je mladi italijanski zvezdnik Jannik Sinner vzel uvodna niza v četrtfinalu Wimbledona, a je znova pokazal neuklonljiv značaj, našel svojo igro in se po petih nizih prebil v polfinale najbolj prestižnega turnirja na svetu. Bilo je 5:7, 2:6, 6:3, 6:2 in 6:2. Dvoboj je trajal tri ure in 35 minut. V polfinalu se bo Srb pomeril z Britancem Cameronom Norriejem, ki je izločil Davida Goffina v petih nizih.

Nole lahko še vedno postane četrti igralec, ki bi na sveti travi slavil štirikrat zapored. Vse bližje je sanjski finalni dvoboj z Rafaelom Nadalom. Jutri bosta v moški konkurenci dvoboja Cristian Garin vs. Nick Kyrgios in Nadal vs. Taylor Fritz.

Jannik Sinner je pokazal dober odpor. FOTO: Sebastien Bozon/AFP
Jannik Sinner je pokazal dober odpor. FOTO: Sebastien Bozon/AFP

Đokoviću sta zaploskala tudi angleški princ William in princesa Kate. »Vse čestitke Janniku za odličen dvoboj. Prepričan sem, da ga čaka še veliko lepega. Kljub mladosti je zrel in že eden najboljših med nami. Bila sta dva dvoboja v enem. V prvih dveh nizih je bil veliko boljši. Jaz sem bil izgubljen, nato sem se osvežil, si privoščil odmor za stranišče, se pogovoril s sabo v ogledalu. Potem sem se lažje soočil s pritiskom in našel svojo igro,« je priznal Srb, ki lovi 21. naslov za grand slam. Nadal je pri 22, Roger Federer prav tako pri 20.

Za šestkratnega zmagovalca Wimbledona bo to enajsti nastop v polfinalu najprestižnejšega travnatega turnirja in 43. polfinale na turnirjih za grand slam. Hkrati je bila to njegova šestindvajseta zaporedna zmaga v Wimbledonu, s katero je ohranil upanje na ubranitev lovorike. Ob koncu četrtega niza je preskočil mrežo in pomagal vstati tekmecu, ki se je rahlo poškodoval.

Mama Tatjana preživlja novo pomlad

Znana je tudi prva polfinalistka. To je 34-letna mama dveh otrok in 103. igralka na svetu Nemka Tatjana Maria, ki je v četrtfinalu premagala rojakinjo Jule Niemeier s 4:6, 6:2 in 7:5. Maria se je prvič uvrstila v polfinala turnirja za grand slam. Pred tem je v petintridesetih nastopih na največjih turnirjih le enkrat prišla dlje od 2. kroga. Najboljši rezultat na grand slamih je zabeležila prav v Wimbledonu; 2015 je igrala v tretjem krogu.

Tatjana Maria je doživela največji uspeh v karieri. FOTO: Glyn Kirk/ AFP
Tatjana Maria je doživela največji uspeh v karieri. FOTO: Glyn Kirk/ AFP

»To je noro. Pred dobrim letom sem rodila drugo hčerko ... Izjemno je, da me lahko obe spremljata tukaj v Wimbledonu,« je dejala Maria po zmagi. S tem je postala šele šesta polfinalistka Wimbledona po dopolnjenem 34. rojstnem dnevu. Pred njo je to uspelo Venus Williams, Sereni Williams, Martini Navratilovi, Chris Evert in Bille Jean King.

Uspešno je svoj drugi nastop v mladinski konkurenci Wimbledona opravil 18-letni Bor Artnak. Kot 14. nosilec je s 6:2, 3:6 in 7:5 premagal Američana Alexandra Frusina, za mesto v četrtfinalu pa se bo pomeril s Špancem Pedrom Rodenasom.

Današnji izidi:

Četrtfinale, moški:

Novak Đoković (Srb, 1) : Jannik Sinner (Ita, 10) 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2

Cameron Norrie (VB, 9) : David Goffin (Bel) 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5

Četrtfinale, ženske:

Tatjana Maria (Nem) : Jule Niemeier (Nem) 4:6, 6:2, 7:5

Ons Jabeur (Tun, 3) : Marie Bouzkova (Češ) 3:6, 6:1, 6:1

Preberite še:

Komentarji: