Novak Đoković povabil Aljaža Bedeneta

Naš vodilni teniški igralec, 58. s svetovne lestvice, je uspešno okreval po poškodbi zadnje stegenske mišice.
Fotografija: Aljaž Bedene je dobre volje, ker je okreval po poškodbi. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je dobre volje, ker je okreval po poškodbi. FOTO: Leon Vidic/Delo

Tekmovalni oddih so pri vodstvu moške teniške reprezentance, pred katero je v prihodnjem letu pomemben dvoboj za Davisov pokal proti Paragvaju, izkoristili za kratke priprave v Medvodah. Na zboru je tudi naš najboljši igralec v moški konkurenci Aljaž Bedene, 58. na lestvici ATP.

V novembru je osrednjo pozornost namenil okrevanju po ponavljajoči se poškodbi zadnje stegenske mišice, zdaj se počuti precej bolje in verjame ciljem naslednjega leta, v katerem si želi nastopiti tudi na olimpijskih igrah. Zato se je zdaj resno lotil treninga ter se tudi razveselil vabila iz Beograda, kamor ga je na skupni trening povabil Novak Đoković, št. 1 svetovne teniške lestvice.

Novak Đoković je na posebne priprave v Beograd povabil tudi našega vodilnega igralca. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Novak Đoković je na posebne priprave v Beograd povabil tudi našega vodilnega igralca. FOTO: Georg Hochmuth/AFP


Skupini vodilnih srbskih igralcev naj bi se povabljenca, ob Bedenetu še bosansko-hercegovski teniški adut Damir Džumhur, pridružila ali ob koncu decembra ali prve dni januarja. Kdaj se bo svetovna karavana zbrala v Avstraliji pred tradicionalnim prvim turnirjem za grand slam, še ni jasno.

Sicer pa te kratke priprave, na katerih ni Blaža Kavčiča in Blaža Role, ker zdaj vadita v Dubaju, vodi Miha Mlakar, najbrž tudi v prihodnje zvezni kapetan moške izbrane vrste. O muhastem letu 2020, v katerem jo je tenis v primerjavi z nekaterimi športnimi panogami še dobro odnesel, je na novinarski konferenci po spletu spregovoril tudi Gregor Krušič, direktor zveze, in poudaril, da se je naša teniška srenja uspešno izognila okužbi s koronavirusom.

Preberite še:

Komentarji: