Odličen odpor Juvanove premalo za zmago proti Sereni Williams

Slovenska tenisačica Kaja Juvan se je v drugem krogu Wimbledona pomerila z najboljšo vseh časov Sereno Williams in ji odvzela prvi niz. 
Fotografija: Kaja Juvan je proti Sereni prikazal odličen tenis. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kaja Juvan je proti Sereni prikazal odličen tenis. FOTO: Reuters

Kaja Juvan je v drugem krogu Wimbledona proti Sereni Williams prikazala odličen tenis, zanesljivo dobila prvi niz, nato pa se je najboljša vseh časov ogrela in začela lomiti odpor Slovenke. Serena je drugi niz dobila z istim izidom kot prvega Juvanova, v tretjem pa je Kaja še enkrat stopila na plin in dobila štiri igre, a je Williamsovi stekel prvi servis in s tremi asi je dvoboj pripeljala do konca. 

NAPOVED DVOBOJA:

Kajo Juvan
danes čaka eden od vrhuncev kratke kariere - dvoboj z najboljšo igralko v zgodovini Sereno Williams, zmagovalko 23 turnirjev za veliki slam, ki je v lovu na rekordni 24. naslov. Odigrali bosta tretji dvoboj na igrišču številka 1 v Wimbledonu. 

»Kar malce strah vzbujajoče je vse skupaj, ne sanja se mi, kako bo to videti. Nikdar nisem igrala niti proti tekmici iz top 50, kaj šele proti tako uspešni igralki, tako da v resnici nimam pravega občutka, kam ta čas sodim s svojim tenisom. Se pa veselim, da bom igrala na veliki 'sceni', prav tako, da se mi ponuja priložnost igranja s Sereno. Vprašanje je, koliko časa bo še igrala,« je pred dvobojem povedala Juvanova. 

Serena Williams je bila na koncu previsoka ovira. FOTO: Reuters
Serena Williams je bila na koncu previsoka ovira. FOTO: Reuters


Dvoboj je požel precej pozornosti tudi med ameriškimi mediji, ki se zavedajo, da ni povsem nemogoč scenarij, ki ga je proti Venus Williams uprizorila 15-letna vzhajajoča zvezdnica Coco Gauff. ​»To vsekakor daje motivacijo, krepi samozavest, daje spodbudo, da možnosti so. Dvoboj med Coco in Venus pa sem si ogledala v celoti, odlično se je spopadla s celotnim položajem, četudi bi Williamsova lahko igrala nekoliko bolje. Res je navdih, ko vidiš tako mlado igralko premagati Venus, ki je osvojila toliko velikih lovorik,« še pravi Juvanova, ki je dobila žreb pred dvobojem s Sereno in izbrala, da bo servirala prva. 

1. NIZ:

Kaja Juvan se slovite tekmice ni ustrašila, takoj je dobila prvo igro na svoj servis in odvzela prvi servis Sereni. Pri vodstvu z 2:0 je bilo jasno, da se Slovenka lahko kosa s slovito Američanko, ki je naredila ogromno napak, v prvem nizu kar 11 neizsiljenih in tudi dve dvojni napaki. Juvanova je medtem dobro servirala, dosegla je dva asa in le prežala na napake tekmice, kar ji je na koncu prineslo suvereno zmago v prvem nizu s 6:2. 

2. NIZ: 

V drugem nizu je Kaja Juvan še vedno igrala dobro, a je Serena Williams precej dvignila nivo svojega tenisa, začela je zadevati svoje močne udarce in Juvanova je bila bolj kot ne brez možnosti. Serena je dobila že prvo igro na servis Slovenke, od tam naprej je stroj Američanke začel mleti in drugi niz je na koncu zanesljivo dobila s 6:2 ter izid v nizih izenačila na ena. 

3. NIZ:

V odločilnem nizu je Juvanova nekoliko padla v igri, začela je delati neizsiljene napake, tudi njena telesna govorica ni bila več takšna kot v prvem in drugem nizu. Serena je igrala vse bolj agresivno, začela je zadevati ase, na drugih servisih Juvanove je stala globoko v igrišču in diktirala je zelo oster ritem igre, kar se je pri Juvanovi poznalo. Kaja je dobila dve igri, Serena je vodila že s 5:2 in zdelo se je, da bo dvoboj hitro odločen, a je imela Slovenka še enega asa v rokavu. Dobila je naslednji dve igri, najprej je odvzela servis Sereni, nato je dobila še igro na svoj servis in v Wimbledonu je završalo. V zadnji igri se je Serena še enkrat zbrala in s tremi asi dvoboj pripeljala do konca. 

Serena Williams (11) : Kaja Juvan 2:6, 6:2, 6:4

Komentarji: