Po Ribakini in Krejčikovi še Emma Raducanu

Organizatorji teniškega turnirja WTA Zavarovalnica Sava Portorož so sporočili, da se bo gledalcem na slovenski Obali predstavila tudi Britanka Emma Raducanu.
Fotografija: Za Emmo Raducanu je v letošnjem letu kar nekaj razočaranj, zadnje jo je pričakalo na OP ZDA, kjer je sicer nastopila kot branilka naslova. FOTO: Julian Finney/AFP
Odpri galerijo
Za Emmo Raducanu je v letošnjem letu kar nekaj razočaranj, zadnje jo je pričakalo na OP ZDA, kjer je sicer nastopila kot branilka naslova. FOTO: Julian Finney/AFP

Na turnirju z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev bo nastopilo nekaj vidnih posameznic teniške karavane, zadnja, ki je napovedala svoj prihod v Portorož, pa je še ena zmagovalka velikih slamov, Britanka Emma Raducanu. Lani je senzacionalno zmagala na OP ZDA, a se letos od New Yorka poslovila že v prvem kolu.

»Zaradi hitrega izpada je spremenila svoje načrte in se odločila za prihod v Slovenijo. Raducanujeva, ki je trenutno na 11. mestu lestvice WTA, bo v Slovenijo prišla jutri (v sredo, op. a.), v četrtek pa bo prvič trenirala v Tenis Areni Portorož,« piše v izjavi za javnost.

Raducanujevo so predstavili kot eno največjih zvezdnic ženskega tenisa, katere prihod naj bi še dvignil zanimanje za turnir, na katerem bodo navijači lahko spremljali kar tri nekdanje zmagovalke na turnirjih velike četverice. Prijavljeni sta namreč tudi letošnja zmagovalka Wimbledona Kazahstanka ruskih korenin Jelena Ribakina in lanska zmagovalka OP Francije Čehinja Barbora Krejčikova. Raducanujeva bo ravno v Portorožu lovila svojo prvo turnirsko zmago letošnjega leta.

Preberite še:

Komentarji: