Slovenke že napredovale v svetovno skupino

Ženska teniška reprezentanca je uresničila cilj v evroafriškem delu pokala Billie Jean King. Zmagi prispevali Lovričeva in Juvanova. V soboto za prvo mesto.
Fotografija: Kaja Juvan je ujela pravo formo. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Kaja Juvan je ujela pravo formo. FOTO: Matej Družnik

Slovenska ženska teniška reprezentanca si je z zmago nad Bolgarijo že krog pred koncem tekmovanja v evroafriškem delu pokala Billie Jean King v Turčiji zagotovila napredovanje v svetovno skupino. Danes sta zmagi prispevali Pia Lovrič in Kaja Juvan.

Dvajsetletna Pia Lovrič iz Doba pri Domžalah je premagala Izabelo Šinikovo s 6:4 in 6:4, leto starejša Ljubljančanka Kaja Juvan pa je bila boljša od Viktorije Tomove s 6:1 in 6:2.

Slovenijo prva akcija v svetovni skupini pokala Billie Jean King čaka novembra, dvoboj doma ali na tujem za izločilne boje oziroma predzadnjo stopničko do zaključnega turnirja 2023.

Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sodita v svetovni vrh. FOTO: instagram
Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sodita v svetovni vrh. FOTO: instagram

Izbranke kapetana Andreja Kraševca v Antalyi čakata še dva dvoboja. V petek zadnji v predtekmovanju proti oslabljeni zasedbi Švedske, v soboto pa obračun za prvo mesto na turnirju evroafriške skupine pokala Billie Jean King (BJK), nekdanjega tekmovanja Federacij oziroma pokala Fed.

»Opravili smo izjemno delo. Presrečen sem, da lahko vodim takšno reprezentanco in da smo v nekaj letih uresničili željo, ki smo jo imeli, ko smo še pred nekaj sezonami nastopali v drugi evroafriški skupini. S Tamaro Zidanšek in Kajo Juvan Slovenija sodi v svetovno skupino in prepričan sem, da bomo tam ostali vrsto let,« je dejal 42-kapetan Andrej Kraševec.

Preberite še:

Komentarji: