Aljaž Bedene v 3. kolo, poraza Polone Hercog in Kaje Juvan

Latvijska teniška igralka Jelena Ostapenko v drugem krogu OP Francije izločila favorizirano Karolino Pliškovo.
Fotografija: Aljaž Bedene bo edini Slovenec med posamezniki v 3. kolu Roland Garrosa. FOTO: Željko Hajdinjak/Cropix
Odpri galerijo
Aljaž Bedene bo edini Slovenec med posamezniki v 3. kolu Roland Garrosa. FOTO: Željko Hajdinjak/Cropix

Naš vodilni teniški igralec Aljaž Bedene je izboljšal slab slovenski četrtkov vtis. Ugnal je namreč Srba Nikolo Milojevića s 7:5, 2:6, 6:1 in 7:6 (4) in se kot edini Slovenec uvrstil v 3. kolo sklepnega letošnjega turnirja iz prestižne serije za grand slam. Igralca sta se prvič pomerila doslej pomerila med seboj, Milojević je v uvodnem kolu presenetil uglednega rojaka Filipa Krajinovića. V naslednjem kolu pa Ljubljančana čaka krepko višja ovira: pomeril se bo s 5. nosilcem Grkom Stefanosom Tsitsipasom.

V drugem kolu je presenetljivo izgubila najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, od katere je bila boljša komaj 18-letna Leylah Annie Fernandez. Kanadska najstnica (100. na lestvici WTA) je po dveh urah in 24 minutah zmagala s 6:4, 3:6 in 6:1.
Kaja Juvan tokrat ni imela svojega dneva. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Kaja Juvan tokrat ni imela svojega dneva. FOTO: Charles Platiau/Reuters


Poraz je doživela tudi Kaja Juvan, ki je s 6:7 (6) in 2:6 izgubila s Francozinjo Claro Burel. S slednjo se je slovenska najstnica pomerila pred dvema letoma na mladinskih olimpijskih igrah v Parizu in jo premagala, tokrat pa je storila precej napak in ni dočakala uresničitve sanj o svojem prvem nastopu v 3. kolu na turnirjih za grand slam.

Konjičanka Tamara Zidanšek je bila uspešna v uvodnem kolu dvojic. Skupaj z Japonko Miju Kato sta s 6:3 in 6:3 ugnali Francozinji Tessah Andrianjafitrimo in Chloe Paquet. Velenjčanka Katarina Srebotnik pa je že končala nastope na OP Francije. Z Nemko Anno-Leno Friedsam sta morali s 7:5, 1:6 in 2:6 priznati premoč Američankama Jennifer Brady in Caroline Doleheide.
Jelena Ostapenko (na fotografiji) je šokirala Karolino Pliškovo. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Jelena Ostapenko (na fotografiji) je šokirala Karolino Pliškovo. FOTO: Christian Hartmann/Reuters


Že v drugem krogu se je od odprtega prvenstva Francije poslovila Karolina Pliškova. Za češko teniško zvezdnico, ki na svetovni lestvici drži četrto mesto, v Roland Garrosu pa je bila druga nosilka, je bila usodna Jelena Ostapenko.

Latvijska igralka, ki v točkovanju WTA zaseda 43. mesto, je bila prepričljivo boljša. Po 69 minutah je zmagala v dveh nizih s 6:4 in 6:2. Ostapenkova se sicer na pariških igriščih počuti zelo dobro, na koncu koncev si je na njih leta 2017 priigrala svojo edino lovoriko za grand slam.

Preberite še:

Komentarji: