Anamarija Lampič do prvih biatlonskih stopničk v karieri

Anamarija Lampič je na tekmi pokala IBU v italijanski Val Ridanni prišla do svojih prvih biatlonskih stopničk v karieri.
Fotografija: Anamarija Lampič. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Anamarija Lampič. FOTO: Črt Piksi/Delo

Na tekmi s skupinskim štartom je Anamarija Lampič osvojila drugo mesto. Zmagala je Francozinja Gilonne Guigonnat, tretje mesto pa je zasedla Švedinja Tilda Johansson. Lampič je v južnotirolskem kraju poskrbela za nov velik mejnik v svoji biatlonski karieri. Z novo izjemno tekaško predstavo je tekmi s skupinskim startom prišla do izvrstnega drugega mesta. Nekdanja smučarska tekačica je bila daleč najhitrejša na progi, vse bolje pa ji gre tudi na strelišču. Tokrat je morala v pet kazenskih krogov na štirih strelskih postankih.

V streljanju leže je bila odlično razpoložena, saj je zgrešila le en strel, po dvakrat pa je bila neuspešna na obeh postankih stoje. Vseeno je bilo to ob izjemnem ritmu dovolj, da je zaostala zgolj za Francozinjo, ki je zadela vseh 20 tarč.

»Ob prihodu v Val Ridanno se nisem počutila spočito. Malce se je poznala utrujenost, ki je prišla za mano. Tekaški del je bil danes vrhunski, moj strelski nastop pa dober za mojo raven. Leže sem zgrešila enega, stoje pa štiri strele. Lahko bi bil kakšen zgrešen strel manj, ampak sem zadovoljna. Danes je bilo to dovolj za drugo mesto in sem zelo dobre volje,« je po prvih biatlonskih stopničkah v svoji karieri za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Anamarija Lampič.

Preberite še:

Komentarji: