Anamariji 19. mesto za uvod v Dobbiacu

Naša vrhunska smučarska tekačica v Italiji za uvod ni dosegla tako odmevnih uvrstitev kot na prvi postaji novoletne turneje v Švici.
Fotografija: Anamarija Lampič bo v jutrišnjem zasledovanju poskusila izboljšati vtis današnjega nastopa. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Anamarija Lampič bo v jutrišnjem zasledovanju poskusila izboljšati vtis današnjega nastopa. FOTO: Matej Družnik/Delo

Po imenitni beri na uvodni postaji novoletne tekaške turneje v Švici naša najboljša športnica lanskega leta Anamarija Lampič na prvi italijanski preizkušnji ni tako blestela. Na zahtevni tekmi na 10 km z drsalnim korakom je zasedla 19. mesto z 1,23 minute zaostanka za zmagovalko, Američanko Jessico Diggins. Na stopničkah sta bili ob njej še rojakinja Rosie Brennan in Švedinja Ebba Andersson.

Predvsem v zadnjem delu te preizkušnje Lampičeva ni bila tako prepričljiva kot na prejšnjih tekmah, ohranja pa še vedno visoko 7. mesto v skupni razvrstitvi kot tudi upanje, da ji bo jutrišnja zasledovalna tekma podobno kot nazadnje spet pisana na kožo.


»Po svojih občutkih lahko rečem, da sem tekla zelo dobro, čeprav je zaostanek kar velik. Nisem pričakovala, da bom toliko zaostala, proga je tu namreč hitra. Računala sem na zaostanek okrog minute. Lahko rečem, da sem se zdela, kar so rekli tudi drugi, na progi zelo živahna, tudi meni se je zdelo, da sem res v redu. Očitno je bilo nekaj, morda, nismo še povsem dorekli, težav s smučmi po ravnini. Tam sem največ izgubljala. Na vzpon pa sem šla suvereno, držala sem ritem,« je po tekmi povedala Lampičeva.

Preberite še:

Komentarji: