Avstrijski čudežni deček ima slovitega mentorja

Komaj 17-letnemu Stephanu Embacherju, ki je opozoril nase na svoji prvi tekmi za svetovni pokal v Innsbrucku, pomaga nekdanji as Gregor Schlierenzauer.
Fotografija: Mladi Avstrijec Stephan Embacher se je v Innsbrucku izkazal s 13. mestom. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Odpri galerijo
Mladi Avstrijec Stephan Embacher se je v Innsbrucku izkazal s 13. mestom. FOTO: Georg Hochmuth/AFP

V smučarskih skokih so v preteklosti pogosto vidne vloge igrali najstniki, ki jih med svetovno elito že nekaj časa ni več v ospredju. Zato je v Avstriji toliko bolj odmeval zelo dober nastop domačega upa Stephana Embacherja, ki si je ob ognjenem krstu v svetovnem pokalu predvčerajšnjim v Innsbrucku priskakal 13. mesto. Zanimivo, da je na tem položaju dan prej končal tudi kvalifikacije.

»O tem sem sanjal že kot otrok. Že od nekdaj sem si želel tekmovati na novoletni turneji,« je v zadnjih dneh večkrat ponovil 17-letni skakalec kluba iz Kitzbühla. Nastop na Bergislu si je zagotovil z odličnimi skoki na nedavnih tekmah za celinski pokal v Engelbergu, kjer je drugemu mestu dodal še prvo. Tako je postal najmlajši avstrijski zmagovalec preizkušnje »2. svetovne lige« po Stefanu Kraftu (2011).

Gregor Schlierenzauer je na skakalnicah osvojil tako rekoč vse, kar se je osvojiti dalo. FOTO: Igor Mali
Gregor Schlierenzauer je na skakalnicah osvojil tako rekoč vse, kar se je osvojiti dalo. FOTO: Igor Mali

Da ne bi izgubil tal pod nogami, ima ob sebi slovitega mentorja. Pri osebnostnem razvoju mu namreč pomaga nekdanji skakalni šampion Gregor Schlierenzauer. »Gregor je bil moj veliki vzornik. Vesel sem, da mi pomaga s svojimi bogatimi izkušnjami,« je omenil Embacher, medtem ko je Schlierenzauer, ki se lahko med vsemi skakalci pohvali z največ zmagami v svetovnem pokalu (53), pripomnil, da zelo uživa, ker lahko podpira nadarjenega rojaka. »Stephan ima izjemen potencial,« je prepričan nekdanji avstrijski as, ki bo pojutrišnjem praznoval 34. rojstni dan.

Preberite še:

Komentarji: