Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Cene Prevc dvakrat na zmagovalnem odru v Zakopanah

Na obeh tekmah celinskega pokala je bil najuspešnejši Avstrijec Ulrich Wohlgenannt.
Cene Prevc je bil dvakrat tretji v Zakopanah. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters
Cene Prevc je bil dvakrat tretji v Zakopanah. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters
STA
14. 3. 2021 | 14:01
14. 3. 2021 | 14:01
2:01
Že ob 8. uri zjutraj se je danes za skakalce začela prva od dveh tekem celinskega pokala v Zakopanah, ki so jo v soboto zaradi premočnega vetra prestavili. S tretjim mestom se je izkazal Cene Prevc, saj je s skokoma 134,5 m in 134 m zaostal le za Avstrijcema Ulrichom Wohlgenanntom in Manuelom Fettnerjem, za zmagovalcem je zaostal za vsega 0,8 točke.

Po prvi seriji je odlično kazalo Petru Prevcu, ki se je po 12 letih spet udeležil tekme celinskega pokala. S skokom 135,5 m je zasedal drugo mesto, a drugi skok, dolg 133 m, ni zadostoval, da bi obdržal visoko uvrstitev, nazadoval je na sedmo mesto.
Lovro Kos je bil 13., Timi Zajc 16., točke sta pobrala tudi Rok Justin na 22. in Rok Masle na 28. mestu, zunaj finala je ostal Anže Semenič.
 

Na drugi tekmi večji zaostanek


Ob 10.30 uri se je začela še ena tekma, ki jo je vnovič dobil Wohlgenannt, Cene Prevc pa je ponovil svoj dosežek. Če je na prvi tekmi zaostal za Avstrijcem le za 0,8 točke, je bil na drugi zaostanek večji, znašal je 17,2 točke. Drugo mesto je obakrat odšlo v Avstrijo, na drugi tekmi ga je osvojil Markus Schiffner.

Peter Prevc je na drugi tekmi zasedel peto mesto. Lovro Kos je bil 15., Timi Zajc 27., Rok Masle 26., Anže Semenič pa 20.

To je bila sicer predzadnja postaja letošnjega celinskega pokala, finale bo gostil Čajkovski konec meseca, a teh tekem se slovenska ekipa ne bo udeležila.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine