Razočarana Ema Klinec brez krstne zmage na Ljubnem

Slovenka ni ubranila vodstva iz prve serije, za zmago ji je zmanjkalo 1,4 točke. Najboljša Eirin Maria Kvandal. Križnarjeva 10., Bogatajeva 11., Rogljeva 24.
Fotografija: FOTO: Jure Makovec
Odpri galerijo
FOTO: Jure Makovec

Samo 1,4 točke je zmanjkalo Emi Klinec, vodilni po prvi seriji tekme smučarskih skakalk na Ljubnem, za prvo zmago v svetovnem pokalu. Premagala jo je novinka v karavani Norvežanka Eirin Maria Kvandal.

image_alt
Zgodovinski uspeh slovenskih smučarskih skakalk na Ljubnem


Nika Križnar je osvojila 10. mesto, potem ko ga je polomila v prvem skoku (17.), takoj za njo je bila Urša Bogataj. Špela Rogelj je bila 24. Klinčeva je devetnajstič stala na zmagovalnem odru, ampak na najvišji stopnički še ni bila. Tretja je bila mlada Avstrijka Marita Kramer.



Slovenke Ljubno zapuščajo dobre volje, saj so včeraj prvič zmagale na ekipni tekmi. Prekratke za nastop v finalu so bile Nika Vetrih, Jerneja Repinc Zupančič in Katra Komar. V svetovnem pokalu po treh tekmah vodi Kramerjeva pred Saro Takanaši, ki je bila danes četrta, tretja je Križnarjeva. V pokalu narodov pa je Slovenija najboljša. Ostaja pa pri dveh posamičnih zmagah.

Ema Klinec se je včeraj veselila ekipne zmage. FOTO: Jure Makovec
Ema Klinec se je včeraj veselila ekipne zmage. FOTO: Jure Makovec

 

Več, kot je pričakovala


»V dosedanji karieri sem prehodila kar težko pot, tudi zaradi poškodb, zdaj sem prišla v pravo formo. Imamo super ekipo in sposobnega trenerja (Zorana Zupančiča; op. p.), da lahko dosegamo takšne rezultate. Breme ni bilo preveliko, to je bila moja prva tekma. Vse sem naredila za to, da bi ubranila zmago. Ni se izšlo. Treba je iti korak za korakom. Navsezadnje je drugo mesto več kot odlično, pred Ljubnim tega nisem mogla pričakovati. Bila sem nesigurna, nisem vedela, kaj pomenijo moji skoki na treningih. Čestitke organizatorjem, ki so v tem dežju pripravili skakalnico,« je za TV Slovenija povedala Klinčeva.

Naslednji tekmi bosta prihodnji konec tedna v Titisee-Neustadtu.

Sara Takanaši je zasedla četrto mesto. FOTO:
Jure Makovec/AFP
Sara Takanaši je zasedla četrto mesto. FOTO: Jure Makovec/AFP

Preberite še:

Komentarji: