Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Hokejisti Dallasa so pokazali pot košarkarskim someščanom

Na šesti tekmi so šele v drugem podaljšku hokejisti Dallasa strli odpor Colorada, slavili z 2:1 in polfinalno serijo dobili s 4:2. Napredovala tudi Florida.
Dallas je zadel že v prvem podaljšku, a je sodnik zadetek zaradi nedovoljenega oviranja Georgieva razveljavil. FOTO: Ron Chenoy/Reuters
Dallas je zadel že v prvem podaljšku, a je sodnik zadetek zaradi nedovoljenega oviranja Georgieva razveljavil. FOTO: Ron Chenoy/Reuters
N. Gr.
18. 5. 2024 | 08:05
18. 5. 2024 | 08:13
2:09

Hokejisti Dallasa so bili v seriji s Coloradom boljši nasprotnik, pa vendar je dišalo po tem, da bi se serija lahko razpletla šele po sedmih tekmah. Na šesti tekmi sta ekipi v rednem delu vsaka zadeli le po enkrat, nato smo spremljali podaljšek. V njem je imel Dallas izrazito premoč, že v prvem so napadali in oblegali vrata Aleksandra Georgieva z vseh strani, a se ruski vratar ni dal.

Nekaj hokejistov Colorada je komajda še drsalo po ledu, a so se dobro borili tudi v drugem podaljšku, Dallas je dvakrat rešil plošček dobesedno z golove črte. Nato pa je po 12 minutah drugega dodatka prišlo do zmede pred vrati Georgieva, prvi je imel priložnost Joe Pavelski, a je plošček zgrešil, prišel je na palico Mattu Duchenu in ta jo je pospravil pod prečko za zmagoviti zadetek zvezd iz Teksasa.

Dallas je tekmo dobil z 2:1 in s 4:2 dobil tudi serijo, v finalu zahodne konference bodo igrali proti Edmontonu ali Vancouvru. V identičnem položaju bodo v noči na nedeljo tudi njihovi košarkarski someščani, ki bodo na domačem parketu skušali preprečiti, da se serija z Oklahomo nadaljuje v sedmo tekmo.

V vzhodni konferenci je Florida z 2:1 premagala Boston in prav tako s 4:2 napredovala v konferenčni finale, kjer jih čakajo hokejisti New York Rangers. 

Liga NHL:

Dallas Stars: Colorado Avalanche 2:1* (4:2 v seriji)
Florida Panthers: Boston Bruins 2:1 (4:2 v seriji)

*po podaljšku

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine