Ilka Štuhec deveta, a manjša napaka jo je morda stala zmagovalnega odra

Zmagovalka šestega smuka za svetovni pokal v alpskem smučanju v Crans Montani je Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku.
Fotografija: Najboljša slovenska alpska smučarka je v smuku v Crans Montani prišla do solidnega devetega mesta. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Najboljša slovenska alpska smučarka je v smuku v Crans Montani prišla do solidnega devetega mesta. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je zelo odločno nastopila na smuku za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani v Švici. A ji je napaka po drugem merjenju vmesnega časa, ko jo je malce odneslo iz idealne linije, najverjetneje odnesla tudi stopničke.

Štuhec, ki je nastopila s startno številko deset, je ob prihodu v cilj za takrat vodilnima smučarkama, prvo mesto sta si delili Jasmine Flury iz Švice in Cornelia Hütter iz Avstrije, zaostala za 33 stotink sekunde za začasni šesti čas.

Takoj za Mariborčanko je nastopila vodilna smučarka zime Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je ob prihodu v cilj prevzela vodstvo za 21 stotink sekunde in je bila na koncu tudi zmagovalka šestega smuka v sezoni.

Vmesni časi Ilke Štuhec na progi so bili zelo spodbudni (+0,06; +0,12; +0,65; +0,39). Je pa največ izgubila v zavoju takoj po drugem merjenju vmesnega časa, ko je za trenutek zašla iz najhitrejše smeri, napako je takoj popravila in pravilno izpeljala zavoj, a ji je hipec nezbranosti vzel odločilno prednost v boju za prve stopničke v sezoni.

Napaka je ni zmedla. Ohranila je zbranost in v predzadnjem in zadnjem odseku imela celo najhitrejši čas od vseh (-0,31; -0,05).

»Tekma je bila vsekakor korak v pravo smer, žal sem storila eno napako točno pred drugim vmesnim časom, ki mi je potem vzela hitrost za nadaljevanje. Ne glede na to, sem potem v zadnjem delu v bistvu smučala zelo zelo dobro. Vem, kaj moram jutri popraviti oziroma narediti boljše, da bom zadovoljna z vso vožnjo, verjamem, da bo tudi rezultat še boljši,« je sporočila Ilka Štuhec po koncu tekme.

Lara Gut-Behrami je odlično formo kronala še s četrto zmago na zadnjih petih tekmah alpskih smuačrk v svetovnem pokalu. FOTO: Fabrice Coffrin/AFP
Lara Gut-Behrami je odlično formo kronala še s četrto zmago na zadnjih petih tekmah alpskih smuačrk v svetovnem pokalu. FOTO: Fabrice Coffrin/AFP

Gut-Behramijeva je vpisala 13. zmago na smukih, 44. karierno v svetovnem pokalu. Še sedmič v tej sezoni je stopila na najvišjo stopničko, prvič na tekmi v smuku v več kot dveh letih. Je najuspešnejša Švicarka med še aktivnimi smučarji, več zmag med Švicarji ima le Vreni Schneider, 55. Tretjo sezono po vrsti izjemni Marco Odermatt jih ima 34.

»To ni bila najlažja tekma. Sneg je precej mehak, tako da je vse bolj zahtevno. Moram reči, da nisem imela odličnega občutka, le močno sem poskušala pritiskati,« je po četrti zmagi v Crans Montani, tretji smukaški na tem prizorišču, dejala Lara Gut-Behrami

image_alt
Zakaj ni mladih in uspehov? To je vprašanje za Smučarsko zvezo Slovenije
.

V soboto bo na tem prizorišču na sporedu še en smuk, v nedeljo pa sledi superveleslalom.

Gut-Behramijeva je ob odsotnosti prve zvezdnice karavane Američanke Mikaele Shiffrin, prevzela mesto vodilne v skupnem seštevku zime. Odsotna je tudi Italijanka Sofia Goggia, ki je po hudi poškodbi na treningu predčasno že končala sezono.

Crans Montana gosti šesti in sedmi ženski smuk v sezoni. Nato bosta na sporedu le še dva.

Goggiova po petih od devetih smukov še zaseda mesto vodilne v seštevku discipline s 350 točkami. Druga je Avstrijka Stephanie Venier (-89 točk), tretja Gut-Behramijeva (-141).

Preberite še:

Komentarji: