Ilka Štuhec po napaki odstopila, zmaga Lare Gut-Behrami

Cortina d'Ampezzo je bilo prizorišče petega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark. Švicarka na koncu pred Avstrijko in Francozinjo.
Fotografija: Ilka Štuhec je storila napako in odstopila. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je storila napako in odstopila. FOTO: Jeff Pachoud/AFP

Cortina d'Ampezzo je bilo prizorišče petega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark. Nastopila je edina Slovenka, Ilka Štuhec, ki pa je odstopila. Mariborčanka je naredila napako, zašla je iz idealne smeri in zgrešila naslednja vratca.

Štuhčeva je imela štartno številko tri, a je nastopila kot druga na startu, potem ko se je Čehinja Ester Ledecka odpovedala nastopu. Ilka je bila zelo na dobro na poti, pred zadnjim vmesnim časom je bila konkurenčna Italijanki Lauri Pirovano, ki je nastopila pred njo, a se ji je nato primerila napaka pred zadnjim odsekom.

Mariborčanka je v petek in soboto nastopila na obeh smukih na olimpijski progi Olympia delle Tofane, ki bo prizorišče ženskih tekem zimskih olimpijskih iger leta 2026. Na prvem od dveh smukov je bila 21., na drugem pa je končala na 19. mestu.

Lara Gut-Behrami je zmagala v Cortini. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Lara Gut-Behrami je zmagala v Cortini. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Zmagala je olimpijska in svetovna prvakinja v disciplini Švicarka Lara Gut-Behrami. Drugo mesto je osvojila Avstrijka Stephanie Venier (+0,21), tretja je bila Romane Miradoli iz Francije (+0,41). Tudi danes so tekmo spremljali odstopi in daljša prekinitev po grdem padcu Kanadčanke Valerie Grenier, ki so jo tako kot Mikaelo Shiffrin in Švicarko Corinne Suter, ki sta padli v petek, evakuirali s hriba.

Karavano svetovnega pokala alpskih smučark v torek čaka veleslalom na prizorišču Plan de Corones/Kronplatz, na katerem Ilka Štuhec ne bo nastopila. Hitre discipline bodo konec tedna v Garmisch-Partenkirchnu z ženskima smukom in superveleslalomom.

Preberite še:

Komentarji: