Slovenki spet tretji: Urevčeva o dveh padcih, Lampičeva o jezi

Anamarija Lampič in Eva Urevc sta v finalu ekipnega šprinta v Dresdnu kljub padcu zasedli tretje mesto. Zmagala je prva ekipa Švedske.
Fotografija: Eva Urevc (na fotografiji) je včeraj v finalu posamične preizkušnje zasedla končno šesto mesto, Anamarija Lampič je bila tretja. FOTO: Jens Schlueter/AFP
Odpri galerijo
Eva Urevc (na fotografiji) je včeraj v finalu posamične preizkušnje zasedla končno šesto mesto, Anamarija Lampič je bila tretja. FOTO: Jens Schlueter/AFP

Prva slovenska ženska ekipa, ki sta jo sestavljali Anamarija Lampič in Eva Urevc, je na ekipnem šprintu za svetovni pokal v smučarskem teku v Dresdnu kljub padcu zasedla tretje mesto. Za 1,21 sekunde sta Lampičeva in Urevčeva zaostali za Švedinjama Jonno Sundling in Majo Dahlqvist, ki sta zmagali. Drugi sta bili Američanki Jessie Diggins in Julia Kern (+1,11), le desetinko pred Slovenkama. Ostale tri slovenske ekipe so izpadle v kvalifikacijah.

»Povsem nepričakovan padec, a to se v takih sprintih dogaja. Borbeno je bilo do konca, ker se lahko vse obrne in v bistvu se je vse obrnilo na najino stran. Sicer še z enim padcem, a sva pokazali borbenost, željo po uspehu in izplačalo se je,« je bila vseeno zadovoljna Urevčeva.

Anamarija Lampič: Lahko sva zelo zadovoljni

»Glede na to, da se je Eva zapletla prvič, pa sva prišli zraven in sem ji predala, pa se je nato še enkrat zapletla in znašla na tleh, sem takrat malce obupala in si rekla: 'O, šit'. Nekako sva obe nato z jezo prišli nazaj, borili sva se in dali vse od sebe. V zaključku se mi zdi, da me je malce zmanjkalo, saj sem od druge predaje naprej šla na polno, lovila tekmice, enako velja tudi za Evo in mislim, da sva danes lahko zelo zadovoljni s tretjim mestom,« je pojasnila Lampičeva.

Anamarija Lampič FOTO: Jens Schlueter/AFP
Anamarija Lampič FOTO: Jens Schlueter/AFP

Druga slovenska ženska zasedba, Anja Mandeljc in Klara Mali, je tako kot Lampičeva in Urevčeva tekla v drugi kvalifikacijski skupini med 14 ekipami. Bila je 36,9 sekunde za zmagovalkama na 11. mestu in se ni uvrstila v zaključne boje najboljše deseterice. V moškem finalu bo slovenske udeležbe.

V drugi skupini kvalifikacij tekačev sta bila Vili Črv in Miha Šimenc, ki sta sestavljala prvo slovensko ekipo, osma. Za Rusoma Aleksandrom Boljšunovom in Glebom Retivihom, sta zaostala 9,5 sekunde in bila skupno 18. med vsemi. Janez Lampič in Anže Gros sta bila v drugem slovenskem moštvu prav tako v drugi skupini zadnja, 18., z minuto in 9,66 sekunde zaostanka. Tudi skupno sta bila zadnja, 36.

Preberite še:

Komentarji: