Lampičeva izpadla v četrtfinalu

V kvalifikacijah je zasedla 16. mesto, v četrtfinalni skupini pa četrto mesto, a je bil njen čas prepočasen za napredovanje po času.
Fotografija: Lampičeva je v četrtfinalu obstala že v torek, ko je na sprinterski preizkušnji na Švedskem izgubila rdečo majico vodilne v sprinterskem seštevku. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Lampičeva je v četrtfinalu obstala že v torek, ko je na sprinterski preizkušnji na Švedskem izgubila rdečo majico vodilne v sprinterskem seštevku. FOTO: Roman Šipić

Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je obstala v četrtfinalu sprinterske preizkušnje v klasičnem koraku v Trondheimu. V kvalifikacijah je zasedla 16. mesto, v četrtfinalni skupini pa četrto mesto, a je bil njen čas prepočasen za napredovanje po času.

Neposredno sta se v polfinale iz skupine 1 uvrstili vodilna sprinterka sezone Švedinja Linn Svahn in vodilna tekačica sezone Norvežanka Therese Johaug.

Lampičeva je v četrtfinalu obstala že v torek, ko je na sprinterski preizkušnji na Švedskem izgubila rdečo majico vodilne v sprinterskem seštevku.

Slovenska tekača Miha Šimenc in Janez Lampič pa se nista prebila skozi kvalifikacije sprinterske preizkušnje. Šimenc, ki je na zadnjem sprintu na Švedskem s šestim mestom dosegel uvrstitev kariere, je tokrat v kvalifikacijah dosegel 36. čas, Lampič pa 58.

Komentarji: