Lampičeva kljub trem zgrešenim tarčam med deseterico; Rico Gross: Odličen dan

Tudi v med dekleti norveško slavje na šprinterski tekmi v biatlonu v Hochfilznu. Anamarija Lampič je bila med najhitrejšimi in osvojila osmo mesto.
Fotografija: Anamarija Lampič je vpisala novo lepo uvrstitev. FOTO: Lisa Leutner/Reuters
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je vpisala novo lepo uvrstitev. FOTO: Lisa Leutner/Reuters

Norveška biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold je zmagovalka šprinta v avstrijskem Hochfilznu. S čisto desetko na strelišču je za 4,1 sekunde ugnala Švedinjo Elviro Öberg in za 19,7 Francozinjo Justine Braisaz Bouchet, ki sta bili s puško nenatančni enkrat. Anamarija Lampič je z odličnim tekom nadomestila tri zgrešene strele in bila osma.

Lampič je še enkrat več dokazala, da sodi v sam tekaški vrh biatlonske karavane, še vedno pa se ni povsem spoprijateljila s puško. Očitno pa ji zelo leži tudi proga v Hochfilznu, kjer je že lanski premierni sezoni v biatlonu osvojila peto mesto.

Tokrat je na strelišču najprej zgrešila enkrat, stoje pa še dvakrat, v zadnjem krogu 7,5-kilometrske proge pa je nato z odlično pripravljenimi smučmi dala vse od sebe in z najhitrejšim tekom v karavani pridobila kar 16 mest.

Ingrid Landmark Tandrevold se je veselila zmage. FOTO: Joe Klamar/AFP
Ingrid Landmark Tandrevold se je veselila zmage. FOTO: Joe Klamar/AFP

Do novih točk je prišla tudi Polona Klemenčič z dvema zgrešenima streloma na 28. mestu, ki si je priborila tudi lepo izhodišče za zasledovanje. Mlada Lena Repinc je bila z dvema zgrešenima streloma 53., Živa Klemenčič pa s tremi 78. in se bo že pripravljala na nedeljsko štafeto.

Do menjave je prišlo tudi v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala. Nemka Franziska Preuss zaradi okužbe s koronavirusom ni tekmovala, kar je za prevzem vodstva izkoristila danes 15. Francozinja Lou Jeanmonnot, le 12 točk pa zaostaja Tandrevoldova. Lampičeva je v skupnem seštevku napredovala na 21. mesto.

Preberite še:

Komentarji: