Marko Grilc je izgubil življenje v Söldnu

Nekdanji odlični slovenski deskar se je ponesrečil med pripravami na snemanje filma.
Fotografija: Marko Grilc velja za najuspešnejšega slovenskega deskarja prostega sloga. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Marko Grilc velja za najuspešnejšega slovenskega deskarja prostega sloga. FOTO: Instagram

Avstrijska policija je potrdila, da se je na smučišču pri Söldnu smrtno ponesrečil slovenski deskar. Po poročanju 24ur.com gre za nekdanjega tekmovalca Marka Grilca, ki je na zaprtem delu smučišča padel med pripravami na snemanje filma in utrpel usodne poškodbe glave.

Med spustom v globokem snegu je 38-letni Ljubljančan, ki po navedbah policije ni imel čelade, padel in z glavo udaril ob zasneženo skalo. Njegovi spremljevalci so se nemudoma lotili oživljanja, a je zdravnik ob prihodu na kraj nesreče lahko le ugotovil smrt.

Štirikrat na stopničkah svetovnega pokala

Avstrijski Kronen Zeitung poroča, da je bil deskar del filmske ekipe. Nesreča se je zgodila, ko se je z ekipo odpravil na turno smuko, da bi preverili teren. Grilc velja za najuspešnejšega slovenskega deskarja prostega sloga. V svetovnem pokalu je štirikrat stal na stopničkah tekem svetovnega pokala, edino zmago pa je dosegel v Londonu leta 2010 v akrobatskih skokih. V zadnjih letih ni več tekmoval, temveč se je posvetil predvsem snemanju deskarskih filmov, promoviranju deskanja med mladimi in predstavljanju različnih blagovnih znamk.

Poškodoval se je že leta 2016, prav tako med deskanjem v Avstriji. Takrat so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Schladmingu, pri padcu pa si je poškodoval hrbet. Takrat je zapisal, da so z njim deskali angeli. Tokrat je bil padec v Söldnu zanj usoden, po poročanju N1 pa bi čez mesec dni postal oče tretjemu otroku. Skupaj z nosečo ženo Nino je imel še dva majhna otroka.

Komentarji: