Biatlonci v ozadju

V Oberhofu sta bili dve biatlonski preikzušnji, v prvi je bila najhitrejša ruska mešana štafeta, v drugi pa francoski mešani par.
Fotografija: Ruska mešana štafeta je bila zmagovalka v nemškem Oberhofu, slovenska p aje bila v ozadju 18. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
Odpri galerijo
Ruska mešana štafeta je bila zmagovalka v nemškem Oberhofu, slovenska p aje bila v ozadju 18. FOTO: Tobias Schwarz/AFP

Biatlonci so se v nemškem Oberhofu pomerili v mešanih štafetah, nekoliko presenetljivo pa so se zmage veselili Rusi Uljana Kaiševa, Svetlana Mironova, Aleksander Loginov in Edvard Latiupov pred Norvežani in Francozi. Slovenska četverica Polona Klemenčič, Nina Zadravec, Rok Tršan in Alex Cisar je osvojila 17. mesto.

V napeti tekmi so bili v boju za stopničke tudi Nemci, a je njihov najizkušenejši Arnd Peiffer na zadnjem streljanju moral v kazenski krog in zdrsnil na peto mesto za Belorusijo.

Rok Tršan je zadel vse tarčee. FOTO: Matej Družnik/Delo
Rok Tršan je zadel vse tarčee. FOTO: Matej Družnik/Delo


Slovenija je po pričakovanju končala v ozadju. Polona Klemenčič je popravljala tri strele in Nini Zadravec predala štafeto kot 18. z 1:18 minute zaostanka. Zadravčeva je bila nato na strelišču z eno popravo zelo dobra, a je v smučini izgubila dodatni dve minuti.

Rok Tršan in Alex Cisar sta najprej reševala ekipo pred predčasnim izpadom. Tršanu je to s strelsko ničlo uspelo. Cisar je nato popravljal en strel, Slovenija pa je pridobila dve mesti.

Biatlonci so se na svetovnem pokalu v Oberhofu pomerili še v mešanih parih. Zmagala sta Francoza Julia Simon in Emilien Jacquelin, Slovenca Nika Vindišar in Miha Dovžan sta zasedla 13. mesto.

Preberite še:

Komentarji: