Miha Šimenc v Oberhofu do točk

Norvežan Erik Valnes po šprintu najboljši še na 20 km.
Fotografija: Erik Valnes je predvodil norveško ekipno prevlado. FOTO: Antti Hamalainen/Reuters
Odpri galerijo
Erik Valnes je predvodil norveško ekipno prevlado. FOTO: Antti Hamalainen/Reuters

Norvežan Erik Valnes je zmagal v preizkušnji na 20 km klasično s skupinskim štartom za svetovni pokal v smučarskem teku v nemškem Oberhofu. Za le 0,9 sekunde je ugnal rojaka Martina Løwstrøma Nyengeta. Edini Slovenec na tekmi Miha Šimenc je z zaostankom 1:53,4 minute zasedel 37. mesto in prišel do novih točk v svetovnem pokalu.

Na natančno 19,8 km razdalji je tretje mesto v ciljnem obračunu osvojil še en Norvežan Paal Golberg (+ 1,6). Skandinavci so tako ponovili petkovo trojno šprintersko slavje, znova pa je zmagal Valnes.

Slednji je sicer vodilni v seštevku šprinta, a je z novo zmago tudi na drugem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. V vodstvu je še naprej njegov rojak Harald Østberg Amundsen, tokrat 14., ki ima 229 točk naskoka.

Šimenc je bil od Slovencev edini na startu v Oberhofu, saj Miha Ličef po petkovem nastopu v šprintu ni štartal.

Žensko preizkušnjo na 20 km je dobila Švedinja Frida Karlsson, ki je bila za 2,3 sekunde hitrejša od Nemke Katharine Hennig. Na tretjem mestu je končala Finka Kerttu Niskanen (+ 3,8). Slovenk ni bilo na štartu.

V skupnem seštevku svetovnega pokala še vedno vodi Američanka Jessie Diggins, ki je bila šesta (+ 9,5), kjer ima 279 točk prednosti pred petkovo zmagovalko šprinta, Švedinjo Linn Svahn.

Komentarji: