Mikaela Shiffrin je ulovila Lindsey Vonn, Ana Bucik v deseterici

V današnjem veleslalomu za 59. pokal Zlate lisice je Američanka izenačila rekord v svetovnem pokalu.
Fotografija: Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša na veleslalomu za 59. Zlato lisico in izenačila rekord Lindsey Vonn. FOTO: Pierre Teyssot/AFP
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša na veleslalomu za 59. Zlato lisico in izenačila rekord Lindsey Vonn. FOTO: Pierre Teyssot/AFP

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša na veleslalomu za 59. Zlato lisico v Kranjski Gori in z 82. zmago izenačila ženski rekord v svetovnem pokalu rojakinje Lindsey Vonn. Najboljša Slovenka Ana Bucik je bila deseta z 2,39 sekunde zaostanka.

Druga je bila Italijanka Federica Brignone, ki zaostala 77 stotink, tretja pa Švicarka Lara Gut-Behrami (+0,97), ki je bila zadnja med smučarkami z manj kot sekundo zaostanka za Shiffrin.

Na drugo progo se je uvrstila tudi povratnica po poškodbi Tina Robnik. Finale je končala na 29. mestu (+6,96) in osvojila prvi točki za svetovni pokal v tej sezoni. Neja Dvornik, tretja Slovenka na današnji tekmi, je tekmo končala po prvem nastopu na 40. mestu.

Bucikova najbolje v sezoni

V slovenskem taboru so bili zadovoljni z izkupičkom. Ana Bucik se je na treh tekmah v novem letu uvrstila v najboljšo deseterico. S petim mestom na slalomu v Zagrebu je postavila izid sezone, danes je bila deseta, v soboto pa je z osmim mestom iztržila svoj najboljši veleslalomski dosežek v svetovnem pokalu. »Zelo sem vesela in zadovoljna s svojim smučanjem. Uspelo mi je to, kar sem si želela pred koncem tedna. To sta dva rezultata med deseterico,« je dejala.

Ana Bucik je na drugi progi zadržala deseto mesto. FOTO: Pierre Teyssot/AFP
Ana Bucik je na drugi progi zadržala deseto mesto. FOTO: Pierre Teyssot/AFP

Vse oči danes so bile uprte v ameriško superzvezdnico Mikaelo Shiffrin, ki je odsmučala dva brezhibna nastopa ter z najboljšima časoma obeh prog izenačila ženski rekord po številu zmag v svetovnem pokalu. To je bila njena osma zmaga v tej sezoni. Že v torek na slalomu pod žarometi v Flachauu, kjer je doslej že štirikrat slavila, lahko postavi nov ženski rekord s 83 zmagami.

Do konca sezone pa lahko glede na izjemno formo, v kateri je trenutno 27-letna smučarka, pade tudi absolutni rekord po številu zmag v svetovnem pokalu. Tega ima še vedno v lasti Šved Ingemar Stenmark, ki je v času svoje kariere osvojil 86 zmag.

»Na obrazu imam izpuščaj, ker sem bila tako živčna. Ne vem, zakaj, morda malo zaradi številke 82. Res sem si želela dobro smučati in sem,« je poudarila Mikaela Shiffrin

Preberite še:

Komentarji: