Novinarji Dela s tremi odličji v veleslalomu

To je že 66. svetovno novinarsko smučarsko prvenstvo.
Fotografija: Z leve David Jug, Blaž Močnik, Matjaž Albreht, Maja Grgič, Petra Lesjak Tušek in Barbra Jerman. FOTO Maja Zagoričnik
Odpri galerijo
Z leve David Jug, Blaž Močnik, Matjaž Albreht, Maja Grgič, Petra Lesjak Tušek in Barbra Jerman. FOTO Maja Zagoričnik

Slovenski novinarji so tudi letos uspešni na mednarodnem srečanju novinarjev športnikov, ki poteka v francoskem Val d'Arly, saj so v veleslalomu osvojili šest medalj.

Med njimi so tudi trije novinarji Dela. Barbra Jermann (Suzy) in Blaž Močnik (Delo) sta osvojila srebro, Maja Grgič (Delo) pa bron. Petra Lesjak Tušek (Večer) in Matjaž Albreht sta bila zlata, David Jug (Žurnal) pa bronast.

To je že 66. svetovno novinarsko smučarsko prvenstvo. V četrtek se bodo udeleženci pomerili še v teku na smučeh.
 

Proga je zahtevala olimpijsko formo


»Proga je bila na prvi pogled lepa, a je skrivala kar nekaj pasti, tako da sem zadovoljna, da sem jo uspešno zvozila. Še posebej, ker v teh pomladnih dneh treninga ni bilo prav veliko. Seveda se veselim tudi tekaške tekme, kjer me čaka skandinavski konkurenca,« je po tekmi povedala Maja Grgič.

»Proga je za naskok na vrh zahtevala olimpijsko formo, ki jo tokrat tja nekam blizu Mont Blanca resda nisem prinesel na zalogo. Zato je rezultat dober, čeprav imam tega srebra počasi tudi dovolj. Ampak za nekaj več, bo treba dati od sebe pač nekaj več,« pa je povedal Blaž Močnik.

Komentarji: