Odpadli tekmi bo nadomestila Val Gardena

Ženski del karavane alpskega smučanja bi moral prihodnji konec tedna gostovati v Val d'Iseru, a je snega premalo, zato se bodo prvič pomerile v Val Gardeni. 
Fotografija: Val Gardena je tradicionalna postaja moške karavane svetovnega pokala, letos pa bo le nekaj dni za moškimi gostila še ženske. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Val Gardena je tradicionalna postaja moške karavane svetovnega pokala, letos pa bo le nekaj dni za moškimi gostila še ženske. FOTO: AFP

Alpske smučarke bodo tekme svetovnega pokala, ki so odpadle v Val d'Iseru, nadomestile s preizkušnjami v italijanski Val Gardeni. Tradicionalno južnotirolsko prizorišče moških tekem bo tako prvič gostilo tudi smučarke, 17. decembra bo tam smuk, dan pozneje pa še superveleslalom, je danes sporočila Mednarodna smučarska zveza (FIS).

Tekmi v Val d'Iseru, predvideni za 14. in 15. december, so morali dva dni nazaj odpovedati zaradi pomanjkanja snega in toplega vremena, ki je ta del Evrope zajel v ponedeljek, otoplitev bo po napovedih trajala vsaj še nekaj dni.

V Val Gardeni bodo tako imeli skorajda smučarski teden, saj bodo 14. in 15. decembra izvedli tudi tekmi svetovnega pokala smučarjev v smuku in superveleslalomu, 17. decembra pa bodo imele smučarke smukaški trening. Vikend hitrih disciplin v Val Gardeni bo zanimiva preizkušnja tudi za Ilko Štuhec, ki se bo tako kot njene konkurentke šele spoznala z italijanskim smučiščem.

Tam pa še ne bo Lindsey Vonn, ki je danes sporočila, da so njeni izvidi sicer dobri, a da na naslednjih tekmah še ne bo tvegala, v karavano se bo po poškodbi predvidoma vrnila po novem letu.

Komentarji: