Olsbu Roeiselandova do 12. zmage, Polona Klemenčič do prvih točk

Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland je zmagovalka šprinterske tekme biatlonskega svetovnega pokala v Annecyju v Franciji.
Fotografija: Marte Olsbu Roeiseland (na fotografiji) proslavlja zmago na zasledovanju v Östersundu. FOTO: Fredrik Sandberg/AFP
Odpri galerijo
Marte Olsbu Roeiseland (na fotografiji) proslavlja zmago na zasledovanju v Östersundu. FOTO: Fredrik Sandberg/AFP

Enaiintridesetletna Marte Olsbu Roeiseland je v cilju za 15,4 sekunde ugnala domačinko Anais Bescond, tretja pa je bila Švedinja Elvira Öberg, ki je zaostala 16,1 sekunde. Najboljša Slovenka je bila Polona Klemenčič na 38. mestu.

To je bil najboljši rezultat slovenskih biatlonk na tekmah svetovnega pokala v tej sezoni in prve točke. Pred tem je bila najvišje na 51. mestu na zasledovanju v Hochfilznu v Avstriji prav Klemenčičeva. V cilju je 24-letnica v četrtek z enim kazenskim krogom za zmagovalko zaostala 1:22,9 minute in z dobrim tekom v zadnjem krogu prišla do treh točk v svetovnem pokalu.

Druga slovenska predstavnica Nika Vindišar je bila na strelišču brezhibna, v teku pa prepočasna, da bi se uvrstila na sobotno zasledovanje. Z zaostankom 2:09,2 minute je končala na 65. mestu. V boju za zmago je odločil hitrejši tek Olsbu Roeiselandove, ki je tako kot Bescondova strelski del preizkušnje opravila brez napak. Öbergova, sicer precej hitrejša od obeh v smučini, je zgrešila dva strela, a se vseeno povzpela do najnižje stopničke na odru za zmagovalce.

Za Norvežanko, sicer že enajstkratno svetovno prvakinjo, je bila to 12. zmaga v svetovnem pokalu in tretja letos. Skupno je na stopničkah stala na 24 tekmah, vključno s štafetami pa na 52. Moški šprint bo v Annecyju na sporedu v petek (14.15), v soboto bosta zasledovalni preizkušnji, v nedeljo pa prvi tekmi s skupinskim startom v sezoni.

Preberite še:

Komentarji: