Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Peter Prevc lepo stopnjuje nastope

Slovenskemu asu je v Romuniji zmanjkalo 6,3 točke za zmagovalni oder.
Peter Prevc je bil zadovoljen z opravljenim na prvi tekmi v Rasnovu. FOTO: AFP
Peter Prevc je bil zadovoljen z opravljenim na prvi tekmi v Rasnovu. FOTO: AFP
21. 2. 2020 | 20:09
21. 2. 2020 | 20:18
3:04
Rasnov ­– »Za mano je res super dan. Tudi četrto mesto je odlična uvrstitev, pa še moji skoki so bili zelo dobri,« je bil po tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Romuniji zadovoljen Peter Prevc. Za zmagovalni oder, na katerega so se povzpeli najuspešnejši, Nemec Karl Geiger, njegov rojak Stephan Leyhe in Avstrijec Stefan Kraft, mu je na najmanjši napravi v sezoni zmanjkalo 6,3 točke.

»Mislim, da sem od včerajšnjega prvega skoka tukaj lepo stopnjeval nastope, tako da bom lahko šel jutri zelo samozavestno na še eno tekmo,« je po osvojitvi četrtega mesta poudaril junak dneva v slovenskem taboru, ki se je po slabšem vikendu na Kulmu na lastno željo kot edini iz reprezentance A udeležil tekem v Romuniji. Drugi se medtem doma pripravljajo na nadaljevanje sezone, tudi junak poletov na Kulmu Timi Zajc, ki je minuli konec tedna dvakrat stal na zmagovalnem odru.

V Rasnov je odpotovalo le pet namesto sedmih slovenskih skakalcev, štirje so se prebili v finalno serijo. Poleg Petra Prevca so uspešno nastopili še Žiga Jelar, ki je z 12. mestom prišel do dosežka kariere v svetovnem pokalu, Rok Justin, ki je bil 16. in s tem izenačil svoj najboljši uspeh v svetovnem pokalu, in Cene Prevc, ki je prvo od dveh romunskih tekem končal na 21. mestu. Brez točk je v slovenski vrsti ostal le Jurij Tepeš, ki je tekmo končal na zadnjem, 50. mestu.

Karl Geiger je bil še tretjič v sezoni najuspešnejši na srednji napravi. FOTO: AFP
Karl Geiger je bil še tretjič v sezoni najuspešnejši na srednji napravi. FOTO: AFP

 

Neuspešna vrnitev Freunda


Jelar vendarle ni bil najbolj zadovoljen s svojim nastopom. »Resda sem dosegel svoj največji uspeh v svetovnem pokalu, a ni še to to, kar si želim. Upam, da bom jutri pokazal, kaj znam,« je dejal. Skakalce v Romuniji spremlja trener reprezentance B Igor Medved, ki je dejal, da so v slovenskem taboru lahko zadovoljni z razpletom. »Fantje si zaslužijo pozitivno oceno tako zaradi uvrstitev kot skokov, toda vsi imajo še nekaj rezerve, tako da gremo lahko pozitivno na sobotno tekmo,« je ocenil.

V ospredju zanimanja je bil 27-letni Geiger, ki je zmagal še na tretji od treh tekem na srednjih napravah v tej zimi, potem ko je bil dvakrat najboljši že v Predazzu. Nemci pa so prvič po decembru 2017 prišli do dvojne zmage. Tretji je bil najboljši skakalec te zime Kraft, a se mu je najbližji zasledovalec z današnjo zmago približal na 98 točk zaostanka. Tretji v svetovnem pokalu je kralj lanske zime Japonec Rjoju Kobajaši, ki je tekmi v Romuniji izpustil. Med »žrtvami« prve serije v Rasnovu pa je bil povratnik med elito, Nemec Severin Freund, ki je končal na 32. mestu.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine