Tretje mesto Nike za piko na i: Globus je težak, ker nosi ves trud sezone

Ženska sezona smučarskih skokov se je v Planici končala z rekordom in zmago Eve Pinkelnig, globus je s 3. mestom potrdila Nika Prevc.
Fotografija: Nosilka rumene majice Nika Prevc je na zadnji tekmi skočila do 3. mesta in potrdila veliki kristalni globus. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Nosilka rumene majice Nika Prevc je na zadnji tekmi skočila do 3. mesta in potrdila veliki kristalni globus. FOTO: Dejan Javornik

Ženska sezona smučarski skokov je pri koncu, pod Poncami se je končala s še enim slovenskim presežkom. Nosilka rumene majice Nika Prevc je na zadnji tekmi skočila do 3. mesta in potrdila veliki kristalni globus, zmage pa se je z rekordom skakalnice (103,5 metra) v drugi seriji veselila Eva Pinkelnig. Med vodilni skakalki te zime se je uvrstila še Kanadčanka Alexandria Loutitt.

Zmagovalna slovenska šesterica v Planici. FOTO: Dejan Javornik
Zmagovalna slovenska šesterica v Planici. FOTO: Dejan Javornik

Za prvo skakalko zime se je sezona zaključila, kot si je lahko le želela. Na domači skakalnici je ob bučni podpori pokazala dva dobra skoka, sploh drugi s 97,5 metri je bil na zelo visokem nivoju, tokrat vodilni skakalki pa sta bili premočni, da bi Nika zimo lahko kronala s še eno zmago. Prav na zadnji tekmi je prišlo tudi do spremembe na stopničkah skupnega seštevka, Loutittova je z današnjim drugim mestom prehitela Yuki Ito v skupnem seštevku za 12 točk in se povzpela na tretjo stopničko. 

»Današnji dan je bil izredno lep. Zelo dolgo sem ga čakala in na koncu je le prišel. Je pa seveda kristalni pokal zelo težek, saj nosi ves trud, ki sem ga vložila v ta uspeh. Danes ni bilo enostavno. Pred domačimi navijači sem si želela pokazati dobre skoke. Na treningih mi ni šlo, ni bilo lahko, vesela pa sem, da mi jih je na tekmi uspelo popraviti,« je s kristalnim globusom v rokah povedala Nika Prevc.

FOTO: Dejan Javornik
FOTO: Dejan Javornik

Kljub dežju se je v Planici zbralo lepo število gledalcev ob srednji skakalnici. Razmere za skoke niso bile slabe, uspeli sta jih izkoristiti vodilna po prvi seriji Eva Pinkelnig, ki je pristala pri 100,5 metra in Alexandria Loutitt, ki je pristala pol metra prej.

Na tretjem mestu je s skokom, dolgim 96,5 metra, najboljša skakalka te zime Nika Prevc. V deseterici je še Nika Križnar na 9. mestu, 14. je bila Tina Erzar, 18. Ema Klinec, 22. Taja Bodlaj in 29. Katra Komar. 

V drugi seriji se vrstni red na vrhu ni spremenil, slavila je Pinkelnigova, ki je v finalu s 103,5 metra postavila nov ženski rekord srednje skakalnice v Planici. Nika Prevc je v drugi seriji pristala pri 97,5 metrih in potrdila stopničke, s katerimi je zaokrožila svojo zmagovito sezono. Nika Križnar je končala na 11. mestu, Tina Erzar je bila 16., Ema Klinec 19., Taja Bodlaj 25., Katra Komar pa 28. 

FOTO: Dejan Javornik
FOTO: Dejan Javornik

Preberite še:

Komentarji: