Slovenci brez točk

Fillon Maillet v zasledovanju na zadnjem streljanju do zmage v Hochfilznu, Rok Tršan 42.
Fotografija: Rok Tršan, v sredini, je bil na zasledovanju najboljši Slovenec z 42. mestom. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Rok Tršan, v sredini, je bil na zasledovanju najboljši Slovenec z 42. mestom. FOTO: Matej Družnik

Francoz Quentin Fillon Maillet je zmagovalec zasledovalne preizkušnje v avstrijskem Hochfilznu. Drugi je bil njegov reprezentančni kolega Emilien Jacquelin, tretji pa Šved Sebastian Samuelsson, ki je v fotofinišu po spremembi izidov prehitel Simona Desthieuxa. Slovenci so ostali brez točk. Najboljša sta bila Rok Tršan na 42. in Miha Dovžan na 43. mestu. V lovu na točke je bil v zadnjem krogu po zelo dobrem strelskem nastopu - zadel je 19 od 20 strelov,- Tršan, a je po 37. mestu po zadnjem streljanju zaradi počasnega teka izgubil nekaj mest in končal kot 42. V fotofinišu je za las prehitel Dovžana. Za zmagovalcem sta oba zaostala 2:55,2 minute, Dovžan pa je zgrešil strel več od Tršana.

Klemen Bauer je po 35. mestu na sprintu predvsem s štirimi zgrešenimi streli ob zadnjem streljanju stoje izgubil možnosti za točke. S skupno sedmimi napakami je zasedel 55. mesto (+5:06,8). Lovro Planko je še z napako več na strelišču končal na 59. mestu med 60 tekmovalci. Za zmagovalcem je zaostal 6:47,6 minute. Jakov Fak ni nastopil, saj po sprintu ni zasedel mesta med najboljšo šestdeseterico.

V boju za zmago je Fillon Maillet ugnal vse tekmece, pred zadnjim streljanjem je v teku najprej nadoknadil 12 sekund zaostanka za zmagovalcem sprinta in do tedaj najboljšim Nemcem Johannesom Kühnom. V strelskem dvoboju stoje pa je nato strl Nemca, ki je kar trikrat zgrešil in padel na 15. mesto. V cilju je drugi Jacquelin za rojakom zaostal 32,1 sekunde. V boju za tretje mesto so najprej tretje mesto pripisali Desthieuxu, ki je tako kot reprezentančna kolega zgrešil en strel. Po kasnejši spremembi vodstva tekmovanja pa je najnižja stopnička pripadla Samuelssonu, ki je na strelišču zgrešil dvakrat. Za Fillona Mailleta je to sedma zmaga v svetovnem pokalu in 36. uvrstitev na stopničke. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Samuelsson (250 točk). Ima sedem točk naskoka pred Jacquelinom in 25 pred Norvežanom Vetlejem Sjaastadom Christiansenom.

Komentarji: