Smučarski zvezdnik Hirscher dobil sina

Lastnik sedmih velikih kristalnih globusov Marcel Hirscher je postal oče.
Fotografija: Marcel Hirscher ima v svetovnem pokalu 58 zmag. Na večni lestvici je pred njim le legendarni Ingemar Stenmark. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Marcel Hirscher ima v svetovnem pokalu 58 zmag. Na večni lestvici je pred njim le legendarni Ingemar Stenmark. FOTO: Matej Družnik/Delo

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je postal očka. Žena Laura Moisl, s katero ste se poročila letos poleti na Ibizi v najožjem krogu, mu je v noči na nedeljo v Salzburgu povila prvorojenca.

»Prava dogodivščina se začenja prav zdaj,« je zapisal Hirscher sredi maja, ko sta z izbranko na družbenih omrežjih javno razkrila, da bosta postala starša. Da bo prišlo do sprememb na njegovi športni poti, je 29-letni šampion nakazal že minulo sezono. Večkrat je namreč povedal, da bi si po koncu uspešne, a hkrati izjemno naporne zime, v kateri je nanizal 13 zmag v svetovnem pokalu, slalomski in veleslalomski globus ter zmago v skupnem seštevku, na olimpijskih igrah pa osvojil dve zlati kolajni, rad vzel čas in razmislil, kako naprej. Po počitku je potrdil, da bo nadaljeval kariero, vendar si bo razporedil prioritete.

Marcel in Laura sta par približno desetletje. Poznata se od otroštva, tedaj sta skupaj vadila judo in jahala konje iz istega hleva. »Vendar se nisva zavedala skupnih stvari, srečevala sva se spontano. Prijateljstvo se je začelo razvijati šele, ko sva se znašla v istem krogu prijateljev,« je lani v pogovoru za spletno stran weekend.at povedala Moislova.

Sezona za svetovni pokal se bo začela zadnji konec tedna v tem mesecu.



 

Preberite še:

Komentarji: