Šok v nemški skakalni ekipi: Karl Geiger pozitiven

Svetovni prvak v smučarskih poletih iz Planice bo izpustil tekmi v Engelbergu, ogrožen je tudi njegov nastop na novoletni turneji.
Fotografija: Karl Geiger zaradi pozitivnega testa na covid-19 konec tedna ne bo tekmoval v Engelbergu. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Karl Geiger zaradi pozitivnega testa na covid-19 konec tedna ne bo tekmoval v Engelbergu. FOTO: Jure Makovec/AFP

Zaradi okužbe z novim koronavirusom imajo prvič v tej sezoni težave tudi v nemški reprezentanci smučarskih skokov. Pozitiven na covid-19 ni nihče drug kot Karl Geiger, ki se je minulo soboto v Planici veselil naslova svetovnega prvaka v poletih. Za nameček je v nedeljo prispeval še velik delež k srebrni kolajni na moštveni tekmi.
image_alt
Hčerkica z rojstvom počakala na svetovnega prvaka


»Počutim se dobro in nimam nobenih simptomov. Zdaj sem v karanteni, redno bom opravljal tudi teste na novi koronavirus,« je sporočil 27-letni Nemec, ki je bil zaradi pozitivnega testa zelo presenečen, saj nima prav nobenih znakov bolezni. Poleg tega je – kakor je sam poudaril – ves čas in povsod zelo pazil, da se ne bi okužil.
image_alt
Kdo je bil v Planici Zaj(e)c?


Geiger, ki je v ponedeljek prvič postal tudi očka (z ženo Franzisko sta se razveselila rojstva hčerkice Luise), bo tako izpustil preizkušnji za svetovni pokal konec tedna v Engelbergu. Vprašljiv je tudi njegov nastop na bližnji novoletni turneji. V Švici bodo pod nemško zastavo skakali Markus Eisenbichler, Severin Freund, Martin Hamann, Pius Paschke, Constantin Schmid in David Siegel.

Komentarji: