Do nadaljnjega brez nastopov zimskih športnikov v Rusiji in Ukrajini

Smučarska zveza Slovenije je po petkovi dopisni seji sporočila, da ustavlja nastope svojih članov v Ukrajini in Rusiji.
Fotografija: Eva Urevc na predstavitvi pred začetkom sezone. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Eva Urevc na predstavitvi pred začetkom sezone. FOTO: Matej Družnik/Delo

»Člani IO SZS, so na današnji dopisni seji soglasno sprejeli naslednji sklep: 'Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije – Združenja smučarskih panog v luči dogajanja v Ukrajini odpoveduje udeležbo športnikov in drugega organizacijskega osebja - članov SZS, na vseh tekmovanjih na ozemlju Rusije in Ukrajine za čas trajanja konflikta v Ukrajini.'« piše v uradnem sporočilu Smučarske zveze Slovenije.

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je nekaj minut kasneje odpovedala vse tekme za svetovni pokal v smučarskem krosu, akrobatskih skokih, smučarskih skokih in smučarskem teku, ki so bile ob koncu sezone 2021/22 predvidene v Rusiji.

FIS je za konec tega tedna odpovedala tekme v smučarskem krosu v Sunny Valleyju in akrobatskih skokih v Jaroslavlju, prav tako vse načrtovane preizkušnje v ženskih smučarskih skokih med 18. in 20. marcem v Nižjem Tagilu ter 25. in 27. marcem v Čajkovskem in zaključka svetovnega pokala v smučarskih tekih med 18. in 20. marcem v Tjumnu.

Iz švicarskega Oberhofna, kjer je sedež FIS, so tudi sporočili, da bodo poskušali poiskati nadomestna prizorišča za odpovedane tekme v Rusiji, možno pa je, da nekaterih sploh ne bodo priredili.

Preberite še:

Komentarji: