V Engelbergu tudi ženska premiera

Na veliki skakalnici Titlis v osrčju Švice bodo ta konec tedna na sporedu štiri tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih.
Fotografija: Tudi Ema Klinec bo prvič tekmovala v Engelbergu. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Odpri galerijo
Tudi Ema Klinec bo prvič tekmovala v Engelbergu. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Najboljši smučarski skakalci in skakalke na svetu so se že zbrali v Engelbergu, kjer se bodo ta konec tedna med seboj merili na generalki za novoletno turnejo. 

Stefan Kraft, Janne Ahonen
Stefan Kraft, Janne Ahonen
Velika naprava Titlis, na kateri si rekord s 144 metri lastita Domen Prevc (iz leta 2016) in Japonec Rjoju Kobajaši (2018), v osrčju Švice bo jutri (z začetkom 15.30) in v soboto (12.30) sploh prvič gostila ženski preizkušnji za svetovni pokal.

Glavni trener slovenske ženske vrste Zoran Zupančič je na švicarsko premiero odpeljal iste varovanke, ki so tekmovale že na uvodni postaji pred dvema tednoma v Lillehammerju, torej Tajo Bodlaj, Emo Klinec, Katro Komar, Ajdo Košnjek, Niko Križnar in Niko Prevc.

Tudi selektor naše moške reprezentance Robert Hrgota ni spreminjal ekipe. Ob Anžetu Lanišku in Lovru Kosu, ki sta se minulo nedeljo v Klingenthalu izkazala z delitvijo četrtega mesta, bodo v Engelbergu, kjer se bosta obe tekmi – tako sobotna kot nedeljska – začeli ob 16. uri, pod slovensko zastavo skakali še brata Domen in Peter Prevc ter Timi Zajc.

Preberite še:

Komentarji: