Slovenski skakalci so se zaprli v laboratorij, Hrgota izvedel prvo rošado

V Klingenthalu bosta konec tedna naslednji tekmi za svetovni pokal v (moških) smučarskih skokih.
Fotografija: V Klingenthalu bo priložnost dobil Lovro Kos. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
V Klingenthalu bo priložnost dobil Lovro Kos. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Svetovni pokal v (moških) smučarskih skokih se bo ta konec tedna nadaljeval v Klingenthalu, kjer bodo jutri (15.40) na sporedu kvalifikacije za sobotno tekmo (16.00). Nedeljska se bo prav tako začela ob 16. uri.

Robert Hrgota, glavni trener slovenske skakalne reprezentance, je izvedel prvo menjavo. Ob Anžetu Lanišku, Timiju Zajcu ter bratih Prevc Domnu in Petru je v Nemčijo namesto Žige Jelarja odpeljal Lovra Kosa.

»Lovro je v zadnjem obdobju prikazal dobre skoke na treningu. V tej sezoni skušamo treninge še bolj prepletati med ekipama A in B, da bi bil prehod iz ene v drugo čim lažji. Ob velikem številu kakovostnih skakalcev, ki jih imamo, se bodo rotacije zaradi zmanjšane kvote v svetovnem pokalu dogajale vso sezono,« je odločitev o menjavi obrazložil Hrgota in dodal: »Ko smo prišli iz Skandinavije, smo se za nekaj časa zaprli v laboratorij, kjer smo se ukvarjali z opremo, seveda smo opravili tudi kondicijsko vadbo, enkrat pa smo še skakali v Kranju.« Po tekmah v Klingenthalu sicer karavano pred novoletno turnejo čaka še pot v Engelberg.

image_alt
Hrgota: Na žalost so povzročili več škode, kot so naredili dobrega

V Lillehammerju pa se začenja sezona celinskega pokala. Igor Medved, trener naše reprezentance B, bo na severu Evrope (z Norveške se bodo preselili v Ruko na Finsko) računal na Žaka Mogla, Maksima Bartolja, Matijo Vidica, Roka Oblaka, Jana Bombka in Marka Hafnarja.

Preberite še:

Komentarji: