Vlhova razred zase tudi v Lechu

Edina slovenska predstavnica v izločilnih bojih paralelnega slaloma Tina Robnik je izgubila že svoj prvi obračun.
Fotografija: Petra Vlhova je dosegla tretjo zmago. FOTO: Johann Groder/AFP
Odpri galerijo
Petra Vlhova je dosegla tretjo zmago. FOTO: Johann Groder/AFP

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v avstrijskem Zürsu pri Lechu, kar je po dveh slalomih v Leviju njena tretja zmaga v novi sezoni. V finalu je bila boljša od presenečenja tekme, Američanke Paule Moltzan, ki je tekmovanje končala s padcem, a kljub temu dosegla uspeh kariere.

Tretje mesto je zasedla Švicarka Lara Gut Behrami, ki se je prvič v svoji bogati karieri uvrstila na zmagovalni oder paralelne tekme. V malem finalu je ugnala Švedinjo Saro Hector.

Vlhova, tretja v kvalifikacijah, je do tretje zmage v paralelnih disciplinah prišla po zelo izenačenih bojih, z izjemo finala je po prvih vožnjah vedno zaostajala. Najprej je za štiri stotinke premagala Nizozemko Adriano Jelinkovo, nato z enako prednostjo Italijanko Federico Brignone, pred finalom pa je bila le za stotinko hitrejša od Hectorjeve. V finalu je bila nato v prvo boljša od Američanke, ki je potem na modri progi padla.

Tina Robnik je bila edina Slovenka v izločilnih bojih. FOTO: Johann Groder/AFP
Tina Robnik je bila edina Slovenka v izločilnih bojih. FOTO: Johann Groder/AFP


Edina slovenska predstavnica v izločilnih bojih Tina Robnik je izgubila že svoj prvi obračun. Na rdeči progi je bila sicer za osem stotink sekunde hitrejša od Norvežanke Thee Louise Stjernesund, a je v drugo prednost zapravila, tekmica je bila boljša za 44 stotink sekunde.

Meta Hrovat je bila v kvalifikacijah 20., za najhitrejšo, Gutovo, je zaostala 88 stotink sekunde, Neja Dvornik 32. (+1,16), Ana Bucik 43. (+1,51), Maruša Ferk pa je slovenske nastope sklenila na 51. mestu (+1,86).

Komentarji: