Vlhova in Schwarz zmagovito v novo leto

Alpski smučarji so s paralelnim slalomom na Holmenkollnu vstopili v 2019, Hirscher izgubil v četrtfinalu, Shiffrinova v finalu.
Fotografija: Petra Vlhova je v Oslu v paralelni tekmi vendarle ugnala tudi Mikaelo Shiffrin. FOTO: Stefano Rellandini/Reuters
Odpri galerijo
Petra Vlhova je v Oslu v paralelni tekmi vendarle ugnala tudi Mikaelo Shiffrin. FOTO: Stefano Rellandini/Reuters

Slovakinja Petra Vlhova in Avstrijec Marco Schwarz sta prva zmagovalca v letu 2019 med alpskimi smučarji. Najboljša sta bila na mestni paralelni tekmi v Oslu, na kateri ni bilo slovenskih smučarjev.

Čeprav ni zmagala prva zvezdnica Američanka Mikaela Shiffrin, je ženska preizkušnja potekala bolj po pričakovanjih. V finalu sta se namreč udarili ta čas najboljši slalomistki na svetu, boljša pa je bila višja in močnejša Vlhova, ki je s soročnim odbijanjem veleslalomskih vratic lahko izbrala bolj neposredno linijo in se veselila svoje šeste zmage v svetovnem pokalu, prve v paralelni preizkušnji.


Dišalo po britanskem prvencu


Slalomski kralj Marcel Hirscher pa se je to pot poslovil že po napaki v četrtfinalu, v katerem ga je enako kot lani v Oslu premagal Britanec Dave Ryding, kasnejši finalist. Kljub Hirscherjevemu slovesu pa so se na koncu veselili Avstrijci, svojo prvo zmago v svetovnem pokalu je slavil Schwarz, pred tem je bila njegova najboljša uvrstitev 2. mesto na decembrskem slalomu v Madonni di Campiglio.

Marco Schwarz se je veselil svoje prve zmage v svetovnem pokalu. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Marco Schwarz se je veselil svoje prve zmage v svetovnem pokalu. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters


Schwarz je preprečil zgodovinski prvenec Velike Britanije na tej ravni tekmovanja. Ryding je bil doslej najvišje na 2. mestu predlani na klasičnem slalomu v Kitzbühlu.

Smučarska karavana bo še naprej v mestnem okolju, saj se seli v Zagreb oziroma na Sljeme, ki bo v soboto gostil ženski slalom, v nedeljo pa moškega.


 

Preberite še:

Komentarji: