Velika predstava Američanke in Slovakinje, Ana Bucik 12.

Na prvi progi je bila najhitrejša Petra Vlhova, nakar jo je takrat petouvrščena Mikaela Shiffrin ob koncu ugnala in dosegla 73. zmago doslej.
Fotografija: Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova je v Schladmingu zmagala, Petra Vlhova pa je že osvojila slalomski globus. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova je v Schladmingu zmagala, Petra Vlhova pa je že osvojila slalomski globus. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Po nedeljskem razburljivem kranjskogorskem slalomu za Zlato lisico se je karavana alpskih smučark že zbrala na novi postaji. V Schladmingu na avstrijskem Štajerskem pa je bila slovaška šampionka Petra Vlhova, nazadnje tudi lastnica velikega kristalnega globusa, na najboljši poti nadaljevanja svoje izjemne bere. Toda ob koncu jo je v veliki slalomski predstavi za 15. stotink ugnala Mikaela Shiffrin​, najboljši alpski smučarki sedanjega časa pa sta se v cilju objeli: Američanka je dosegla že svojo 73. zmago za svetovni pokal, Slovakinja pa si je tudi z 2. mestom že zagotovila mali kristalni globus kot najboljša v slalomski razvrstitvi sezone. Tretje mesto je pripadlo Nemki Leni Dürr (+0,93), omeniti gre vsekakor tudi zelo lep nastop hrvaške reprezentantke Leone Popović, ki si je prismučala 6. mesto (1,37)

Ob odsotnosti obolele Andreje Slokar je naša vodilna slalomistka Ana Bucik na znameniti progi Planai zasedla solidno 12. mesto (1,88), seveda pa so bili po zelo spodbudnem kranjskogorskem nastopu, ko je bila v nedeljo 5., njeni cilji višji. Tokrat je predvsem na prvi progi smučala pod pričakovanji in takrat zasedla 20. mesto. Druge Slovenke se niso uvrstile v finalni nastop: Neja Dvornik je bila 34., Meta Hrovat 41. in Anja Oplotnik 53. 

Preberite še:

Komentarji: