Zadnje norveško zlato v Seefeldu za vratom Holunda

Nordijsko SP je zaključila kraljevska disciplina v smučarskem teku, moška 50-kilometrska tekma s skupinskim štartom v prosti tehniki.
Fotografija: Hans Christer Holund je poskrbel za to, da Norvežani v Seefeldu niso bili premagani. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Hans Christer Holund je poskrbel za to, da Norvežani v Seefeldu niso bili premagani. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Seefeld – Na nordijsko svetovno prvenstvo v avstrijskem Seefeldu je danes padel zastor. Tekmovalni del je zaključila kraljevska disciplina v smučarskem teku, moška 50-kilometrska posamična preizkušnja s skupinskim štartom v prosti tehniki, s konkurenco pa je opravil Norvežan Hans Christer Holund, ki je v ponedeljek dopolnil natanko 30 let.


Vodilni več kot 30 km


Holund je na prejšnjem svetovnem prvenstvu predlani v Lahtiju zaokrožil deseterico, tokrat pa se je v vodstvo zavihtel po 20 kilometrih in ga odtlej ni več izpustil iz rok. Po polovici tekme je imel že 23 sekund naskoka, po 30 kilometrih pa je bil že krepko minuto spredaj. V zadnjih desetih kilometrih mu je bil še najbližje Rus Aleksandr Bolšunov, a je bil v cilju pol minute počasnejši.


Brez Slovencev


Tako se je razveselil že četrtega srebrnega odličja v Seefeldu, po zlatu pa nikakor ni mogel poseči. V vseh šestih moških preizkušnjah na tem prvenstvu so si konkurenco pokorili Norvežani, danes so bili v najboljši peterici kar štirje, do brona se je po internem obračunu z Martinom Johnsrudom Sundbyjem dokopal Sjur Røthe. Slovencev ni bilo na štartu.


IZIDI


1. Hans Christer Holund (Nor) 1;49:59,3
2. Aleksandr Bolšunov (Rus) + 27,8
3. Sjur Røthe (Nor) 57,8
4. Martin Johnsrud Sundby (Nor) 57,9
5. Simen Hegstad Krüger (Nor) 1:01,1
6. Calle Halfvarsson (Šve) 1:02,6
7. Dario Cologna (Švi) 1:04,0
8. Andrew Musgrave (VB) 1:04,5
9. Adrien Backscheider (Fra) 1:06,4
10. Jens Burman (Šve) 1:07,8

Preberite še:

Komentarji: