Znan je datum svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici

Na letalnici bratov Gorišek se bodo najboljši smučarski skakalci za kolajne potegovali med 11. in 13. decembrom.
Fotografija: Za kolajne se bodo na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Planici potegovali med 11. in 13. decembrom. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Za kolajne se bodo na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Planici potegovali med 11. in 13. decembrom. FOTO: Marko Feist

Ljubljana – Znan je nov termin odpovedanega svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici. To bo – kakor so nekateri že napovedali – med 11. in 13. decembrom letos.

Tako bosta na letalnici bratov Gorišek v sezoni 2020/21 dve veliki tekmovanji, ob svetovnem prvenstvu še finale svetovnega pokala, ki bo med 26. in 28. marcem prihodnje leto. Tako so pristojni pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) sklenili na današnji videokonferenci. Koledarje bodo sicer odgovorni pri FIS potrjevali prihodnji mesec, kar pa je prejkone le še formalnost.

Zaradi planiškega svetovnega prvenstva bodo tekmi za svetovni pokal v Titisee-Neustadtu, ki sta bili predvideni za 12. in 13. december, preložili na 9. in 10. januar, torej takoj po novoletni turneji, ki se bo že po tradiciji iztekla 6. januarja v Bischofshofnu. Sezona svetovnega pokala se bo sicer znova začela v Visli (od 20. do 22. novembra).

Kljub pandemiji novega koronavirusa bodo skušali letos poleti izpeljati tudi veliko nagrado FIS, ki se bo začela nekoliko pozneje kot v prejšnjih letih. Uvodna preizkušnja bo namreč 8. avgusta pod žarometi v Courchevelu (večer prej bodo na tem francoskem prizorišču tekmovale tudi skakalke), zaključna pa že po tradiciji 3. oktobra v Klingenthalu.

V areni Vogtland bodo poletno različico svetovnega pokala sklenila tudi dekleta, ki bodo sicer svetovni pokal odprla s tekmama 5. in 6. decembra v Lillehammerju ter zaključila s preizkušnjama 27. in 28. marca v Čajkovskem.

Preberite še:

Komentarji: