Predstavitvena informacija

Razbremenite svoje IT-strokovnjake in tako povečajte učinkovitost

V času, ko večina poslovnih procesov poteka digitalno, je IT postal hrbtenica podjetij.
Fotografija: Foto Shutterstock
Odpri galerijo
Foto Shutterstock

Pri tem pa imajo podjetja pogosto zelo podobne izzive – njihovi IT-strokovnjaki so preobremenjeni. Kako pa lahko kljub temu povečamo učinkovitost IT-oddelka, ne da bi dodatno obremenili svoje strokovnjake?

Kaj vse počnejo vaši IT-jevci?

Seznam nalog, ki jih opravljajo IT-strokovnjaki, je po navadi precej obsežen. Med najbolj preproste naloge sodijo posodabljanje programske opreme in gesel, nameščanje antivirusnih programov in pomoč zaposlenim pri različnih tehničnih težavah. Tako IT-jevci skrbijo, da delo v podjetju poteka nemoteno. Med zahtevnejše naloge pa sodi tudi skrb za informacijsko varnost, ki je vedno bolj na prepihu in ki zahteva posebna znanja, ki jih nima vsak IT-strokovnjak. Zato je še toliko bolj pomembno, da podjetja del skrbi namenijo tudi temu, ali se njihovi najboljši IT-strokovnjaki resnično ukvarjajo s ključnimi zadevami ali zgolj rešujejo dnevne operativne naloge.

Bi lahko operativne naloge prepustili zunanjim sodelavcem?

Operativne naloge hitro zapolnijo večino delovnika, zaradi česar IT-strokovnjaki pogosto nimajo časa za sistematično skrb za informacijsko varnost podjetja. Kaj, če bi bilo obratno? Da bi se torej IT-strokovnjak večino časa posvečal ključnim IT-nalogam, dnevne operativne naloge pa bi prevzel zunanji izvajalec?

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Razbremenite svoje IT-strokovnjake

Telekom Slovenije je z mislijo na izzive, s katerimi se vsakodnevno srečujejo IT-strokovnjaki, zasnoval storitev, s katero lahko podjetja povečajo učinkovitost svojega IT-oddelka. Gre za storitev, v okviru katere strokovnjaki Telekoma Slovenije postanejo zunanja IT-podpora, pri tem pa imajo podjetja na voljo dva paketa – osnovnega in naprednega.

V okviru Osnovnega paketa bodo IT-strokovnjaki Telekoma Slovenije poskrbeli za naloge, ki internemu IT-strokovnjaku vzamejo veliko dragocenega časa, kot so:

  • nameščanje računalnika in povezanih naprav (miška, tiskalnik ipd.),
  • nameščanje aplikacij,
  • nameščanje varnostnih nastavitev (antivirusni programi, požarni zid),
  • ponastavljanje gesel.

Napredni paket pa poleg tega zagotavlja tudi napredne varnostne rešitve za zaščito pred kibernetskimi grožnjami in aktivno podporo strokovnjakov.


Naročnik oglasne vsebine je Telekom Slovenije