Robert Rožič vršilec dolžnosti glavnega izvršnega direktorja DUTB

V prihodnjih šestih mesecih bodo izpeljali postopke za izbor stalnega glavnega izvršnega direktorja DUTB.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic/Delo

Neizvršni direktorji DUTB so na današnji seji za vršilca dolžnosti glavnega izvršnega direktorja za obdobje šestih mesecev imenovali dr. Roberta Rožiča, univerzitetnega diplomiranega pravnika. Tričlansko izvršno vodstvo bosta poleg Rožiča sestavljala še Matej Pirc in Dimitrij Piciga. Določena so bila tudi področja vodenja vsakega od izvršnih direktorjev, so sporočili iz DUTB. Spomnimo, do sedaj je bil glavni izvršni direktor Matej Pirc.


Kdo je Robert Rožič

 
Robert Rožič, doktor pravnih znanosti, je izkušen manager. Strokovne izkušnje je pridobival kot namestnik direktorja družbe Mobitel, direktor področij za pravne, kadrovske in splošne zadeve v družbah Elektro Slovenija  ter Slovenske železnice, bil je izvršni direktor družbe Železniško gradbeno podjetje in generalni sekretar v družbi Slovenske železnice. Rožič je prav tako predsednik nadzornega sveta družbe 2TDK in namestnik predsednika nadzornega sveta DARS-a, bil je tudi član številnih drugih nadzornih svetov.
 
Izvršno vodstvo v prenovljeni sestavi bo svojo vlogo nastopilo v sredo, 21. aprila 2021, v prihodnjih šestih mesecih pa bodo izpeljani postopki za izbor stalnega glavnega izvršnega direktorja DUTB.

Preberite še:

Komentarji: