Srbi pričakujejo, da bo Slovenija naklonjena Kostićevim in Ljajićevim investicijam

Naklonjenost pričakujejo v zameno za minulo srbsko »reševanje Mercatorja«.
Fotografija: Pričakovati je, da bo srbski minister za trgovino na sestanek pozval gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Ta si je ves čas prizadeval, da bi država Mercatorju zagotovila stabilno prihodnost. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Pričakovati je, da bo srbski minister za trgovino na sestanek pozval gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Ta si je ves čas prizadeval, da bi država Mercatorju zagotovila stabilno prihodnost. FOTO: Tadej Regent/Delo

Srbija se je svojimi organi in podjetniki odgovorno odzvala na krizo v Agrokorju, ki je med drugim vplivala tudi na Mercator-S, v Srbiji registrirano Mercatorjevo hčerinsko družbo. Ta je ena vodilnih maloprodajnih verig na tamkajšnjem trgu, saj združuje več kot 700 dobaviteljev in 21.000 izdelkov ter zaposluje 8000 ljudi.

Miodrag Kostić, predsednik MK Groupa. FOTO: Aleksandar Dimitrijevic
Miodrag Kostić, predsednik MK Groupa. FOTO: Aleksandar Dimitrijevic
Ker se je srbska država do Mercatorja korektno obnašala v obdobju največje krize Agrokorja, pričakujejo, da se bo tudi slovenska stran podobno obnašala do njihovih vlagateljev, je med sestankom dobaviteljev in Mercator-S poudaril prvi mož srbske gospodarske zbornice Marko Čadež, je poročal srbski Kurir.

Težave pri naložbah v Sloveniji imata dve družbi: MK Group, ki ga vodi srbski kralj sladkorja Miodrag Kostić, in Delta, ki jo vodi Miroslav Mišković, je pojasnil srbski minister za trgovino Rasim Ljajić.

Napovedal je, da se bo za pomoč obrnil na pristojnega ministra v Sloveniji, z željo, da bi se vsi omenjeni dobili na sestanku.



Kostić je sicer na sestanku pohvalil poslovanje Mercatorjeve hčerinske družbe. Po njegovih besedah je družba Mercator-S popolnoma vredna zaupanja njegove banke AIK, saj vsa posojila pravočasno vrača. 



Mercator-S, ki ima na območju Balkana več kot tisoč prodajaln, je v Mercatorjevi lasti, Mercator pa je lasti Agrokorja.

Preberite še:

Komentarji: