TV namigi: Gospa pisateljica, polfinale Francija : Belgija in Dirka po Franciji

Priporočamo dokumentarni portret Mimi Malenšek in tekmo, ki jo imajo nekateri za finale pred finalom. Na Touru je na vrsti ravninska etapa.
Fotografija: Mimi Malenšek. Foto TVS
Odpri galerijo
Mimi Malenšek. Foto TVS

Za torek, 10. julija


Gospa pisateljica, potret Mimi Malenšek: TVS 1 ob 20.50


Slovenija, 2009. Režija: Slavko Hren. Dokumentarna oddaja.
V dokumentarcu o izjemni pisateljici so ustvarjalci filma s portretiranko obiskali kraje njene mladosti na Gorenjskem, Trubarjevino, se srečali z njenimi najbližjimi ter posneli številne postaje, kjer je njena razlastninjena družina v povojnem času stanovala. V slikanju portreta so sodelovali poznavalci pisateljičinega opusa in njeni najbližji: Alenka Puhar, režiser Vojko Duletič, dr. Helga Glušič, Stanka Golob, Berta Golob, sin Danijel in hčerka Mili, sestra Vida ter pesnica in publicistka Meta Kušar, ki je skušala pisateljico umestiti v slovensko literarno zgodovino na mesto, ki ji pripada.


Dirka po Franciji: TVS 2 ob 15.00


Peter Sagan. Foto Jeff Pachoud/Afp
Peter Sagan. Foto Jeff Pachoud/Afp


Kolesarstvo. 4. etapa. Vključitev v prenos.
Kolesarji se bodo spopadli s 195 km dolgo ravninsko etapo od La Baule do Sarzeauja.
 

Francija : Belgija: TVS 2 ob 19.00 (tekma ob 20.00)


Kylian Mbappe. Foto Mladen Antonov/Afp
Kylian Mbappe. Foto Mladen Antonov/Afp


Nogomet - SP. Polfinale, prenos iz Sankt Peterburga.
Ekipi sta se v polfinale uvrstili, potem ko je Francija z 2 : 0 premagala Urugvaj in ko je Belgija z 2 : 1 odpravila Brazilijo. Najboljša strelca Francozov do zdaj sta Antoine Griezmann in Kylian Mbappe s po tremi zadetki, pri Belgijcih pa je štirikrat zadel Romelu Lukaku, Eden Hazard pa se je med strelce vpisal dvakrat. Tekmo bo sodil urugvajski sodnik Andres Cunha, ki je doslej v Rusiji vodil zgolj dve tekmi, in sicer med Francijo in Avstralijo ter drugo štiri dni zatem, ko sta se merila Iran in Španija. 
 

Komentarji: