Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

TV namigi: Poletna noč, Še vedno Alice, Rop brez plena

Priporočamo koncertni večer slovenskih uspešnic, dramo o Alzheimerjevi bolezni z Julianne Moore in Kubrickovo mešanico drame in kriminalke.
Poletna noč Foto Stane Jeršič
Poletna noč Foto Stane Jeršič
Mateja Košir
29. 6. 2018 | 00:00
2:45

Poletna noč: Vse najboljše!


Slovenija, 2018. Voditelja: Bernarda Žarn in Slavko Bobovnik. Posnetek koncerta.
Koncertni večer Poletna noč je osrednja prireditev jubilejnega leta, v katerem RTVS praznuje 90 let radijskega in 60 let televizijskega oddajanja. Pod taktirko Mojce Lavrenčič in Patrika Grebla ter ob spremljavi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTVS so na Kongresnem trgu zazvenele slovenske uspešnice. V posnetku koncerta boste slišali skladbe, kot so Ko boš prišla na Bled, Mlade oči, Prisluhni mi, Samo nasmeh je bolj grenak, Slovenskega naroda sin, Za prijatelje in Lastovka, zapeli so jih Oto Pestner, Alfi Nipič, Andrej Šifrer, Tomaž Domicelj, Elda Viler, Darja Švajger, Siddharta, Tinkara Kovač, Lara Baruca, Anika Horvat ...


Še vedno Alice: TVS 2 ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Still Alice. ZDA/Francija, 2014. Režija: Richard Glatzer, Wash Westmoreland. Igrajo: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth. Drama. 101 minuta.
Alice je srečno poročena profesorica jezikoslovja s tremi odraslimi otroki. Kmalu po 50. rojstnem dnevu začne opažati, da se večkrat ne more spomniti besed, podatkov in celo imen prijateljev. Zdravniški pregled pokaže, da je v zgodnjem stadiju Alzheimerjeve bolezni. Alice je pred dilemo, kako ohraniti dostojanstvo. Odlična igra Julianne Moore v glavni vlogi je adut filma, ki poleg osebne drame vsaj delno predstavi tudi družbeni odnos do demence. Iskren film o temi, na katero se prevečkrat pozabi. 
 

Rop brez plena: TVS 1 ob 23.10

Vikendova ocena: 5 (od 5)

The Killing. ZDA, 1956. Režija: Stanley Kubrick. Igrajo: Sterling Hayden, Coleen Gray, Vince Edwards. Kriminalka/drama. 85 min. 
Prvo delo v Kubrickovem opusu, ki je pritegnilo pozornost filmske javnosti. Johnny je izkušeni zločinec, ki pred upokojitvijo in poroko z zaročenko načrtuje poslednji rop. Na hipodromu želi med konjsko dirko ukrasti dva milijona dolarjev s stavnic.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine