Nagrado Maruše Krese prejme Ajda Bračič

Kratkoprozna zbirka Ajde Bračič Leteči ljudje navdušuje z raznolikimi občutki življenja in smrti, ki se mestoma manifestirajo v nadrealnem.
Fotografija: Za Ajdo Bračič je bila nominacija za nagrado Maruše Krese velika čast in spodbuda za nadaljnje pisanje. FOTO: Boštjan Pucelj
Odpri galerijo
Za Ajdo Bračič je bila nominacija za nagrado Maruše Krese velika čast in spodbuda za nadaljnje pisanje. FOTO: Boštjan Pucelj

V Knjižnici Mirana Jarca so danes v okviru festivala Novo mesto short prvič doslej podelili nagrado Maruše Krese (prej nagrada novo mesto) za najboljšo kratkoprozno zbirko preteklega leta. Žirija v sestavi Iztok Ilc (predsednik; Društvo slovenskih književnih prevajalcev), Katarina ­Modic (Društvo slovenskih knjigotržcev), Maruša Mugerli Lavrenčič (Združenje splošnih knjižnic), Gregor Podlogar (Radio Slovenija), Martina Potisk (Društvo slovenskih literarnih kritikov) in Andrej Predin (medijska hiša Delo) jo je dodelila Ajdi Bračič za zbirko Leteči ljudje, ki je izšla pri založbi LUD Literatura.

Leteči ljudje je prva knjiga Ajde Bračič. Zanjo je že prejela nagrado kritiško sito in nominacijo za najboljši literarni prvenec.

Za nagrado Maruše Krese so bili nominirani še Miklavž Komelj z zbirko Prva ­kresnica (Litera), Mojca KumerdejGluho sobo (Goga) in Vesna Lemaić z zbirko Trznil je, odprla je oko (Cankarjeva ­založba).

Preberite še:

Komentarji: