Mali princ

Lutkovno gledališče Ljubljana. Premiera predstave ob 18. uri.
Fotografija: FOTO: Jaka Varmuž
Odpri galerijo
FOTO: Jaka Varmuž

Mali princ ne le kot mojstrovina Antoina de Saint-Exupérya o bistvu življenja in smrti, odraščanju, sprejemanju odgovornosti in iskanju smisla, pač pa tudi kot metafora za skupno potovanje v novi avtorski interpretaciji te klasične zgodbe, ki se naslanja na življenje in spomine piateljeve žene Consuelo de Saint-Exupéry, avtorice knjige Spomini rože, ljubezenska zgodba o avtorju Malega princa.

Nova interpretacija Jere Ivanc, ki bo nocoj ob 18. uri na Malem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana premierno zaživela v koprodukciji z reškim Gradskim kazalištem lutaka, se iz prostrane puščave in različnih planetov preseli v intimni odnos med moškim in žensko, ki se skozi prizore z Vrtnico, Kačo in Lisico, prek katerih naslovni junak odrašča in odpira srce, približujeta drug k drugemu in vsak k sebi.

Neskončno si želita bližine, hrepenita po skupnem trenutku in žrtvujeta vse, da bi se lahko skupaj postarala. Mali princ ostaja le še metafora za njuno potovanje in se kot kader filma noir pred gledalci izlušči kot pesem o ljubezni. Režiserka predstave je Yulia Roschina, ki je v LGL že režirala predstave Bezgova pravljica (2013), Sva (2014) in Peter Pan (2017), v njej pa igrata Zala Ana Štiglic iz LGL in Tilen Kožamelj iz reškega gledališča.

Komentarji: