Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija  |   Kulinarika

Nova kulinarična destinacija v osrčju slovenske Istre

Vsi ljubitelji kulinarike se že veselijo novega prostora ustvarjalnosti, kjer se lahko učijo od največjih slovenskih gastronomskih imen. V vinorodnem srcu slovenske Istre je zaživel gastro lab KeBon.
V drugem nadstropju kleti Vinakoper na Šmarski cesti v Kopru je odprl vrata edini gastronomski laboratorij pri nas – KeBon. FOTO: Vinakoper
V drugem nadstropju kleti Vinakoper na Šmarski cesti v Kopru je odprl vrata edini gastronomski laboratorij pri nas – KeBon. FOTO: Vinakoper
16. 6. 2025 | 09:32
16. 6. 2025 | 09:32
4:29

Sodobno stičišče za učenje, raziskovanje in doživljanje istrske kulinarične dediščine gastro lab KeBon, v drugem nadstropju kleti Vinakoper v Kopru, je namenjeno vsem generacijam, ki se spogledujejo s svetom kulinarike in gastronomije. Udeležencem kuharskih tečajev in teambuilding programov bodo svoje bogato znanje predajali vrhunski strokovnjaki.

KeBon kulinarična izkušnja temelji na lokalnih sestavinah,
ki prihajajo iz Agrarie Koper. FOTO: Vinakoper
KeBon kulinarična izkušnja temelji na lokalnih sestavinah, ki prihajajo iz Agrarie Koper. FOTO: Vinakoper

»KeBon ni zgolj še ena kuhinja; je stičišče za grajenje skupnosti, urjenje ekip, razvijanje ustvarjalnosti in okušanje Istre v vseh njenih razsežnostih, vinskih in kulinaričnih. Tu se za mizo srečajo sodelavci in partnerji, prijatelji, družine, otroci in strokovnjaki­ – povezani skozi kulinariko, znanje in radovednost,« poudarja direktor Vinakoper mag. Borut Fakin.

Ko kulinarika in psihologija združita moči

Ustvarjanje in okušanje največjih zakladov gastronomske tradicije slovenske Istre v KeBonu je nepozabna avantura. FOTO: Vinakoper
Ustvarjanje in okušanje največjih zakladov gastronomske tradicije slovenske Istre v KeBonu je nepozabna avantura. FOTO: Vinakoper

KeBon bo gostil teambuilding programe, ki jih bodo vodili priznani chefi, enologi in strokovnjaki za timsko delo, in sicer chef Tomaž Kavčič, chef Tilen Župevec, dr. Aleksander Zadel, Zoran Memon, Majda Debevc in Aleksander Bohinc, Boštjan Zidar in Rok Jamnik, Matic Ribič, Paolina Grčar in Marinka Kurtin.

»Imam neverjeten privilegij, da mi ljudje odprejo svoje srce, svojo dušo, me spustijo v svoje družine, svoje skrbi, svojo srečo, svoje sanje. In kar na koncu poboža moje srce, je to, kar mi povejo čez čas, da je njihovo življenje mirno, lepo skladno s tistim, kar si želijo – in zame je to najlepši poklic na svetu,« je povedal dr. Aleksander Zadel, specialist klinične psihologije, ki bo v KeBonu izvajal teambuilding program z naslovom Guštiranje odnosov.

Poleg tega bodo v KeBonu potekali kuharski tečaji za posameznike, namenjeni vsem generacijam. »Na vsakem tečaju bomo spoznavali recepte, predvsem pa zgodbe naše Istre. Udeleženci bodo odšli domov bogatejši za veščine, spomine in nova prijateljstva,« pojasnjuje chef Tilen Župevec iz restavracije KOGO, ki bo vodil kuharski tečaj Antipasti za dol pasti.

Rojstnodnevna doživetja s kulinaričnim pridihom

V KeBonu lahko v družbi vrhunskih slovenskih chefov premikate meje svoje gastronomske ustvarjalnosti. FOTO: Vinakoper
V KeBonu lahko v družbi vrhunskih slovenskih chefov premikate meje svoje gastronomske ustvarjalnosti. FOTO: Vinakoper

V KeBonu so poskrbeli tudi za najmlajše – z edinstvenimi kuharskimi rojstnodnevnimi doživetji, kjer bodo otroci pod vodstvom Karin Bordon ustvarjali domače istrske prigrizke, se učili osnovnih kuharskih veščin in se povezovali v ustvarjalnem, razigranem okolju. Čaka jih nepozabna kulinarična pustolovščina, polna smeha, igre in okusov.

Odprtje KeBona je navdušilo s čarobnim ambientom, nastopom Nine Pušlar in kulinaričnimi postajami, na katerih so obiskovalci okusili, kaj bo KeBon ponujal. Chef Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu, je prepričan, da je najpomembnejše spoštovanje tradicije in osnovnih sestavin: »Če ne znaš skuhati dobre goveje juhe, ne moreš biti inovativen. Prav to se bo dogajalo v teh prostorih.« Chef Kavčič bo v KeBonu vodil teambuilding program z naslovom By Tomaž Kavčič, v katerem se bo eksperimentiranje prepletalo z natančnostjo in ekipnim delom.

Ministrica za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!


Naročnik oglasne vsebine so Vinakoper

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine