Pogačarjeva rumena majica gre na dražbo

Izkupiček dražbe na Valu 202 bo namenjen mladim športnim talentom, vključenim v projekt botrstvo.
Fotografija: Tadej Pogačar je podaril rumeno majico v dobrodelne namene. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je podaril rumeno majico v dobrodelne namene. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

Rumena majica zmagovalca kolesarske dirke po Franciji Tadeja Pogačarja bo mladim kolesarskim talentom prinesla več kot le zgled. Zmagovalec je trofejo s svojim podpisom namreč namenil za dobrodelno dražbo, zbrani izkupiček pa bo namenjen mladim športnikom iz projekta Botrstvo. 

Dražba bo potekala v petek v etru radia Val202, enkratne in zavezujoče ponudbe, ki bodo trem najboljšim ponudnikom odprle vrata do dražbe, pa zbirajo do četrtka opoldne na elektronskem naslovu rumena@rtvslo.si.Projekt Botrstvo v Sloveniji je nastal pred desetimi leti, namenjen pa je otrokom in mladostnikom iz družin v stiski, ki potrebujejo pomoč za izboljšanje kakovosti življenja. Projekt si prizadeva za za zmanjšanje socialne izključenosti otrok in mladostnikov zaradi revščine ter za zdrav razvoj talentov. 

Rumena majica Britanca Chrisa Frooma z zmage na dirki po Franciji leta 2015 je botrstvu prinesla 23.500 evrov. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Rumena majica Britanca Chrisa Frooma z zmage na dirki po Franciji leta 2015 je botrstvu prinesla 23.500 evrov. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

 
Z dražbami na so v zadnjih šestih letih na Valu202 zbrali več kot 185.000 evrov. Med športniki, ki so svoje rekvizite doslej podarili za dobrodelne dražbe pa sta tudi Pogačarjeva tekmeca Chirs Froom, čigar rumena majica z dirke po Franciji je prinesla 23.500 evrov, in Primož Roglič pa tudi Anže Kopitar, Peter Prevc, Luka Dončić, Cristiano Ronaldo in drugi.

Preberite še:

Komentarji: