TV namigi: Kitajski gulagi, Trump Vs. Biden in Črni seznam

Zgodba o Ugjurih, ki na Kitajskem živijo pod nadzorom, dokumentarec o življenjskih poteh ameriških predsednikov in 7. sezona serije o agentu FBI.
Fotografija: Kitajski gulagi digitalne dobe Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Kitajski gulagi digitalne dobe Foto Tv Slo

Torek, 12. januarja

 


Kitajski gulagi digitalne dobe: TV SLO 1 ob 20.50


Inside China’s Digital Gulag. VB, 2019. Režija: Robin Barnwell. Dok. odd. 65 min.

V pokrajini Šindžjang je približno polovica vseh prebivalcev Ujgurov. Že več kot milijon pripadnikov te muslimanske etnične skupine so kitajske oblasti brez sojenja zaprle v številna taborišča za prevzgojo.

Ujguri živijo pod nenehnim nadzorom. Na gosto posejane ulične kamere, programirane prav za prepoznavanje ujgurskih obrazov, zaznavajo vsak njihov premik. Policija vhodna vrata domovanj Ujgurov opremlja z digitalnimi črtnimi kodami, ki jih nato redno skenira, Ujgurom kar na ulici zasega telefone in pregleduje njihovo vsebino. Država popolnega nadzora vodi evidenco točk, ki jih pripisuje Ujgurom na poti do dobrega državljana.

 


Izbira 2020: Trump ali Biden: TV SLO 2 ob 21.45


The Choice 2020: Trump Vs. Biden. ZDA, 2020. Režija: Michael Kirk. Dok. film. 115 min.

Izbira 2020: Trump ali Biden Foto Tv Slo
Izbira 2020: Trump ali Biden Foto Tv Slo


Pronicljiv film o življenjski poti mož, ki sta se novembra lani potegovala za mesto ameriškega predsednika: Donalda Trumpa in Joeja Bidena.

Film razkrije, kako je vojaška šola oblikovala Donalda v nasilneža, kakšen je bil njegov odnos z brezkompromisnim očetom, prikaže burno ločitev od soproge Ivane, bankrot njegovih igralnic, status TV zvezde ... Joeja najprej vidimo kot pogosto zasmehovanega dečka, ki je hudo jecljal, nato kot mladega politika, leta 1972 imenovanega v senat, ter kot moža, ki je moral v življenju večkrat skozi pekel ob izgubi najbližjih, prvikrat ob svojem imenovanju v senat, ko je v prometni nesreče izgubil ženo in hčerko ...

 


Črni seznam: Brio ob 21.00


The Blacklist. ZDA, 2019. 7. sezona. 1/19. Režija: Bill Roe. Igrajo: James Spader, Megan Boone, Diego Klattenhoff, Amir Arison, Hisham Tawfiq. TV-serija. 50 min.

Črni seznam Foto Pro Plus
Črni seznam Foto Pro Plus


To je do zdaj zadnja v celoti posneta sezona serije, v kateri spremljamo skrivnostno zgodbo agenta FBI Raymonda Reddingtona.

Potem ko se je odpravil v Pariz na srečanje s Katarino Rostovo, se Red zbudi v bolnišnici. Francoski inšpektor Oban hoče od njega informacije o Rostovi, a Red hoče najprej govoriti s svojim odvetnikom Gerardom. Liz kolegom pove, da je Red v resnici KGB agent Ilya Koslov. Medtem Red odkrije, da leži v lažni bolnišnici.

Komentarji: