Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: ​Štartaj, Slovenija!, Ona in Vivienne Westwood

S četrto sezono se vrača serija, ki išče nove slovenske podjetnike, Spike Jonze je posnel odličen futuristični film, v katerem pa je glavna tema ljubezen. Tu pa je še portret pankovske aktivistke in modne oblikovalke Vivienne Westwood.
VIKEND - Štartaj, Slovenija! - Štartaj, Slovenija! Foto
VIKEND - Štartaj, Slovenija! - Štartaj, Slovenija! Foto
M. K., Vikend
6. 10. 2019 | 00:00
3:02

Nedelja, 6. oktobra

 

Štartaj, Slovenija!: Pop TV ob 18.10


Slo., 2019. 4. sezona. Vodi: Maša Pavoković. Resn. šov. 40 min.

V četrti sezoni bomo spoznali zgodbe in izdelke osmih slovenskih podjetnikov, ki v oddaji dobijo edinstveno priložnost za preboj na trg in pridobivanje dragocenega podjetniškega znanja. Mladim podjetnikom 4. sezone projekta Štartaj Slovenija se bo na POP TV pridružila nova voditeljica oddaje, Maša Pavoković.

Najprej bomo spoznali Mirzo Ljubijankića, ki prednosti kombuče predstavlja na slovenskih tleh. Pijača nastane s fermentacijo različnih vrst pravega čaja in pozitivno deluje na splošno počutje ter telesu daje energijo. Doma je razvil svojo različico pijače in jo poimenoval BeLife kombuča.

 

Ona: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Her. ZDA, 2013. Režija: Spike Jonze. Igrajo: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson, Lynn Adrianna Freedman. Drama. 140 min.
V Los Angelesu bližnje prihodnosti zgodba spremlja zapletenega in vase zaprtega pisatelja Theodora, ki za plačilo piše ganljiva, sočutna pisma za svoje naročnike. Strtega srca po koncu dolgoletne ljubezenske zveze začne nenavaden odnos z naprednim računalniškim operacijskim sistemom z zapeljivim ženskim glasom po imenu Samantha. 

Spike Jonze s pomočjo odlične igralske zasedbe vzpostavi izredno prepričljiv svet prihodnosti in postavi nekatera zelo zanimiva vprašanja o razvoju človeštva, a podobno kot njegov prijatelj in pogost sodelavec Charlie Kaufman v Večnem soncu brezmadežnega uma, ta milje izkoristi za razmišljanje o ljubezni.

 

Vivienne Westwood – pankovska aktivistka: TVS 2 ob 20.45


Westwood: Punk, Icon, Activist. VB., 2018. Režija: Lorna Tucker. Bio. film. 80 min.

VIKEND - Westwood: Punk, Icon, Activist - Vivienne Westwood - pankovska aktivistka Foto
VIKEND - Westwood: Punk, Icon, Activist - Vivienne Westwood - pankovska aktivistka Foto


Najprej prezrta, potem zasmehovana in nazadnje le priznana in sprejeta – dokumentarni film celostno prikaže življenjsko in ustvarjalno pot družbeno vplivne, znamenite britanske modne oblikovalke in aktivistke Vivienne Westwood. Westwoodova je pankovske konfekcije začela izdelovati z ljubimcem, provokativnim umetnikom in menedžerjem skupine Sex Pistols Malcolmom McLarnom.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine