TV namigi: Živalski vrt, Povezani svet in Joker

Resnična zgodba o slončku med drugo svetovno vojno, dokumentarna serija o nastanku družbenih omrežij in nova sezona kviza z Mariom Galuničem.
Fotografija: Živalski vrt Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Živalski vrt Foto Tv Slo

Torek, 15. septembra

 

Živalski vrt: TV SLO 2 ob 21.25


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Zoo. VB., 2017. Režija: Colin McIvor. Igrajo: Toby Jones, Penelope Wilton, Ian McElhinney, Art Parkinson. Zgod. drama. 95 min.


Belfast, začetek druge svetovne vojne. 12-letni Tom je sin oskrbnika v mestnem živalskem vrtu. Ko bo dovolj star, bi tudi on rad opravljal očetovo službo. Ko v živalski vrt pripeljejo mladiča azijskega slona Busterja, pa vso pozornost nameni nerodnemu velikanu. Vojna se razplamti, oče je vpoklican v vojsko, Tom in mati pa ostaneta sama. Nemci grozijo z bombardiranjem mesta, v strahu za Busterja Tom s prijatelji skuje drzen načrt – slončka bodo ukradli in ga skrili na vrt starejše gospe.

Izjemno topel in srčen film za vso družino, ki je nastal po neverjetni resnični zgodbi.
 


Povezani svet: Motnje: TV SLO 2 ob 20.00


Networld. VB, 2020. 1/3. Avtor: Niall Ferguson. Dok. serija. 55 min.

Povezani svet: Motnje Foto Tv Slo
Povezani svet: Motnje Foto Tv Slo


Serija v prepletu antropologije, znanosti in zgodovine raziskuje nastanek in razvoj družbenih omrežij ter njihov vpliv na naša življenja. Omrežja, v katera smo vse bolj vpeti in jim namenjamo vse več časa, niso novost. Obstajala so že v zgodovini, kar v oddaji pokažejo na primeru širjenja protestantizma v 16. stoletju.

Nauki Martina Lutra so se razširili po Evropi po zaslugi tiska, ki je imel podobno vlogo kot danes svetovni splet. Tudi lažne novice so obstajale že pred stoletji: zaradi verovanja v čarovnice so ljudi sežigali na grmadah. Spoznali bomo temeljna načela teorije omrežij, med drugim tisto, ki pravi, da se podobno kot nalezljive bolezni širijo tudi zamisli in navade – ne glede na to, ali so dobre ali slabe.

 

Joker: TV SLO 1 ob 20.00


Slo., 2020. Vodi: Mario Galunič. Kviz. 55 min.

Joker Foto Tv Slo
Joker Foto Tv Slo


Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev.

V prvi oddaji četrte sezone se bo z 12 vprašanji boril Marjan Gerovac iz Šenčurja. Strasten motorist in popotnik, ki je videl že pol sveta govori kar 6 jezikov. Pravi, da obožuje country glasbo in je odličen v pikadu. Tudi v kvizih je 'stari maček'. V vlogi super jokerja se mu bo pridružil popotniški prijatelj Igor Repše. Jima bodo popotniške izkušnje in dolgoletno prijateljstvo pomagali pri osvojitvi glavne nagrade?

Komentarji: