TV namigi: Zdravnica iz Bresta, Obveščevalna in Zapuščena

Zdravnica se poda v boj proti farmacevtskim korporacijam, nekdanja sošolca v obračun s kriminalci, začne pa se indijska telenovela.
Fotografija: Zdravnica iz Bresta Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Zdravnica iz Bresta Foto Tv Slo

Petek, 25. septembra

 


Zdravnica iz Bresta: TV SLO 2 ob 21.10


Vikendova ocena: 4 (od 5)

La fille de Brest. Fr., 2016. Režija: Emmanuelle Bercot. Igrajo: Sidse Babett Knudsen, Benoît Magimel, Charlotte Laemmel. Drama. 125 min.


Na začetku filma vidimo žensko, ki plava v oceanu, prizor je posnet tako, da bi manj obveščen gledalec lahko vsak hip pričakoval še pogled na žrelo morskega psa. In to najbrž ni naključje: plavalka je zdravnica, ki se poda v boj z nevarnimi zverinami iz velikih farmacevtskih korporacij. Irène Frachon je pulmologinja, ki odkrije neposredno povezavo med zdravilom za diabetes, ki je na trgu sicer že trideset let, in okvarami srca, ki povzročijo prezgodnjo smrt. Čeprav bi jo radi mnogi utišali, Irène ne odneha.


Film se sicer posveti birokratskim detajlom, na katere je naletela zdravnica, a zgodba je vseeno posneta v dokaj klasičnem slogu.

 


Obveščevalna: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Central Intelligence. ZDA, 2016. Režija: Rawson Marshall Thurber. Igrajo: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Danielle Nicolet, Amy Ryan, Jason Bateman. Akc. film. 120 min.
Bob je bil v mladih letih zasmehovan na vsakem koraku, toda postal je neustrašni agent Cie, ob vrnitvi na šolsko obletnico pa znova naveže stik s starim prijateljem Calvinom. Ta je postal umirjeni računovodja, vendar pogreša stare divje pustolovščine. Kljub temu ne računa, da mu bo druženje z Bobom povsem spremenilo življenje, saj se nenavadni par zaplete v divji obračun s kriminalci, kjer Bob skrbi za divje uničevanje, Calvin pa za nenehno nerganje.

Pomanjkanje izvirnosti v scenariju precej dobro nadomesti interakcija med obema glavnima zvezdnikoma.


 

Zapuščena: Planet TV ob 18.30


Uttaran. Indija, 2008. 1. del. Režija: Nandita Mehra. Igrajo: Tina Dutta, Rashami Desai, Nandish Singh, Aayush Shah, Sreejita De. Nad. 30 min.

Zapuščena Foto Planet TV
Zapuščena Foto Planet TV


Priljubljena indijska telenovela prinaša zgodbo o dveh prijateljicah iz različnih okolij – ena je hči služabnice, druga hči posestnika.

Tapasja je hčerka bogate družine Takur, Iče pa je zgodaj ostala brez očeta in odrašča ob mami Damini, ki je varuška Takurjevih. Ko Tapasjin oče ugotovi, da je nenamerno zakrivil smrt Ičinega očeta, se počuti krivega, zato se odloči Ičo vzgajati kot svojo. Deklici se spoprijateljita, a med njima se razvije tudi ljubosumje.

Komentarji: